Вести

МИРОВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ПРАЗНИКА МАЂАРСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

У Новосадском позоришту одржана свечаност поводом празника мађарске националне мањине - Дана Светог Иштвана.

Честитајући празник, председник Покрајинске владе Игор Мировић подсетио је на то да је овај празник проглашен за датум од покрајинског значаја.

"Заједништво и равноправност једна је од најважнијих карактеристика Војводине и једна од њених драгоцености. Унапређење тог заједничког богатства, био је и остао један од наших најважнијих циљева", изјавио је Мировић и додао да је Војводина место у којем се сваки идентитет чува као непроцењива заједничка вредност и где  национални и конфесионални склад институције чувају и поштују.

Мировић је истакао да је последњих десет година постигнут изузетно висок степен међусобног разумевања, и зато ћемо, како је навео, те односе на корист свих наставити да унапређујемо.

"Од изузетног значаја су изванредни међусобни односи и плодотворна сарадња Републике Србије и Републике Мађарске захваљујући председнику Александру Вучићу и Виктору Орбану. Имамо важне и велике заједничке инфраструктурне и друге пројекте који нас још више повезују, попут брзе пруге Београд-Будимпешта коју интензивно градимо и која ће нас на сваки начин још више приближити.

Свечаној академији присуствовали су и представници Владе Србије и Покрајинске владе, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, представници Града Новог Сада, дипломатског кора и други.

 

 

 

Извор: Танјуг