Вести

Мирослав Дабић: Ненаменско трошење буџетских средстава бивше општинске власти

Поводом ревизије пословања у 2012.години, о ненаменском трошењу буџетских средстава у јавном предузећу Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Богатић, одржана је конференција за новинаре садашњег општинског руководства.

Према налазу ревизора о пословању Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу у последње три године буџет општине је оштећен преко 60.милиона динара. Није било јавних набавки, склапани су уговори преко преговарачког поступка, није било оглашавања за јавне набавке и не транспарентно су се трошила средства из буџета.

Према речима заменика председника општине Богатић и председника општинског одбора Српске напредне странке Богатић, Мирослава Дабића, због ненаменског трошења буџетских средстава дошло је до застоја у релизацији пројеката изградње спортске хале, а недовољно финасијских средстава уложено је у радове на изградњи канализације.

Заменик председника општине Богатић и председник општинског одбора Српске напредне странке Богатић, Мирослав Дабић је том приликом изјавио:

"Повучен је кредит у вредности око 600.хиљада евра, како би се завршили радови на спортској хали, затим да се један део средстава уложи у изградњу канализације и један мањи део средстава у прву зону радова, што се тиче поплочавања улица.

Кредит који је био повучен од бившег руководства општине у вредности око 350.хиљада евра, што се тиче канализације нешто мало је одрађено, хала није пипнута, а већина средстава или педесет посто средстава је отишло у поплочавање прве зоне у центру Богатића".

На овој конференцији за новинаре општинско руководство је саопштило, да је о налазу ревизора обавестило надлежне органе и да је у току писање кривичних пријава.