Вести

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ УПУТИО ЈАВНО ИЗВИЊЕЊЕ

Поводом говора министра државне управе и локалне самоуправе др Александра Мартиновића током Трећег ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Тринаестом сазиву, од 04. јула 2023. године, министар Мартиновић упутио је јавно извињење, које преносимо у целости:

"Извињавам се свим људима у Србији који су се осетили повређеним мојим говором на седници Народне скупштине одржане 04. 07. 2023. године.

Нисам имао намеру да увредим грађане Републике Србије који немају или не могу да имају децу, те сматрам да је мој говор протумачен на потпуно погрешан начин.

Жао ми је ако је било кога мој говор повредио и нанео му бол.

Извињавам се председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије због непријатности коју су имали услед мог говора.

Жао ми је јер сам, понет емоцијама, дозволио себи да кажем нешто што је могло да се тумачи на различите начине. Они који су погрешно протумачили мој говор тврде да сам рекао нешто што никада не бих помислио да кажем. Али како каже стара изрека: "Човек је господар неизговорене речи, а слуга изговорене".

 

 

 

Извор: Танјуг