Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ВУЧИЋЕВО НАСЛЕЂЕ СУ НОВИ ПУТЕВИ, ПРУГЕ И ФАБРИКЕ

Чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић, рекла је да су неистинита и злонамерна поређења и паралеле које покушавају да направе поједини медији између садашњег председника Србије Александра Вучића и некадашњег председника Србије и СРЈ Слободана Милошевића.

Иза власти Александра Вучића не остаје разрушена и осиромашена земља, већ изграђених 350 километара ауто-путева и више од 550 километара обновљених пруга, и то само ако говоримо о оном што је досад завршено. Деведесетих смо имали хиперинфлацију и празну државну касу, а данас имамо стабилан буџет и јавне финансије, што у својим извештајима потврђује и ММФ. Деведесетих готово да нисмо имали стране инвестиције, док данас широм Србије имамо нове фабрике и компаније које улажу у Србију због доброг пословног амбијента, који је потврђен и рејтингом на Дуинг бизнис листи Светске банке. Србија је данас поштована земља која има потпуно другачије односе са светским силама и која доприноси бољим односима и решавању проблема у региону, и то кроз дијалог са онима са којима је Милошевић водио ратове", рекла је Михајловић.

"Јасно је да кад желите неког да критикујете, да вам свака негативна прича добро дође, али мора негде и да постоји граница између стварности и фикције. Ја сам била против Милошевићеве политике која нас је водила у ратове, санкције, сиромаштво, хиперинфлацију, али не видим сличност између тог времена и данашњег, од тога како се у Србији живи, до међународних околности", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг