Вести

МИХАЈЛОВИЋ: СРБИЈА ЈЕ ПОЛИТИЧКИ СТАБИЛНА И ЕКОНОМСКИ ЈАЧА ЗЕМЉА

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је у Народној скупштини презентацији истраживања "Однос грађана Србије према САД", коју је организовао Kонгрес српско-америчког пријатељства (KСАП).

Михајловић је, која је и копредседавајућа Саветодавног одбора KСАП, овим поводом истакла да је ово истраживање другачије од свих претходних, јер смо сви ту због грађана и све оно што држава ради кроз билатералне политичке и економске односе види се по томе шта грађани мисле.

"Пуно тога се променило у Србији у претходном периоду. Србија је данас политички стабилна и економски много јача земља, отворена за инвестиције и сарадњу. Са САД имамо неколико потписаних споразума, у инфраструктури и реализацији инвестиција, али мислим да је изузетно важно да са САД имамо и посебан документ о стратешком партнерству. Такав споразум имамо са Руском Федерацијом, Kином, Италијом, Француском, Азербејџаном, УАЕ и нема ниједног разлога да га немамо и са САД, јер је то кровни документ који ће нам помоћи да односе подигнемо на још виши ниво. Сагласна сам са ставовима грађана да нам је потребна посебна канцеларија за боље односе са САД, да и наредних 140 година ти односи буду још бољи и успешнији", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг