Вести

МИХАЈЛОВИЋ: НЕМА ДАЉЕГ РАЗВОЈА ПРИВРЕДЕ БЕЗ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас у Привредној комори Србије презентацији о управљању индустријским отпадом, рециклирању и добијању нове енергије.

Михајловић је тим поводом изјавила да нема развоја привреде и раста БДП-а ако конкурентност предузећа није на вишем нивоу.

"И у претходном ресору радили смо много са Привредном комором, јер ништа што држава доноси од закона, стратегија и планова не може да функционише ако није у најтешњој вези са привредницима. Друга важна ствар која се мења у Србији је да енергетика и заштита животне средине не могу више једна без друге, како бисмо конкурентност подигли на виши ниво. Све што је до Министарства енергетике, по питању закона и докумената, урадићемо. Хоћемо да имамо климатски неутралан развој, да радимо даље у процесу декарбонизације и заједно са привредом на даљој заштити животне средине и повећању конкурентности. Циљ је да створимо услове и више користимо отпад у производњи енергије", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг