Вести

Матија Миловановић на функцији в.д. директора Дирекције за грађевинско земљиште путеве и изградњу општине Богатић

Матија Миловановић, дипломирани правник, члан ОО СНС Богатић и члан правног савета, именован је на функцију в.д. директора Дирекције за грађевинско земљиште путеве и изградњу општине Богатић – у даљем тексту износи своје виђење функционисања предузећа до краја текуће године.

У првих 20-так дана од именовања на функцију в.д. директора ДГЗПИ општине Богатић, извршио сам теренску и канцеларијску контролу. Био сам у обиласку и упознавању терена и сагледавању затеченог стања у свим областима у којима дирекција има надлежности. Посетио сам све МЗ и видео стање путева, депонија, канала, уличне расвете, односно свих јавних површина. Уочио сам да је највећи (горући) проблем одржавање уличне јавне расвете – ту смо се нашли у правном ваакуму због проблема које сам наследио, али ћу уложити максимум напора да те проблеме превазиђемо и успешно решимо на свеобухватно задовољство.

Оно што могу да поручим нашим суграђанима је да ћемо у најскоријем периоду, у наредних месец дана кренути у фазу извршења највећег дела пројеката који су били предвиђени планом и програмом за ову годину. Већ неколико дана се врши крпљење ударних рупа на општинским путевима, а после ћемо заједно у сарадњи са свих 14 месних заједница са територије наше општине кренути у шљунчење свих категорисаних општинских путева, али и осталих некатегорисаних (прилазних сеоских) путева. Од капиталних пројеката до краја године очекује нас благовремена и адекватна припрема зимске службе,као и пресвлачење и санација најприоритетнијих путних праваца и улица на територији наше општине.

Са релативно скромним и ограниченим финансијским средствима покушавамо, а надам се и успевамо да постигнемо максималне резултате и нашим грађанима обезбедимо пристојну и сигурну путну инфраструктуру. Са моје стране, обећавам да ћу уложити све своје стручне и људске квалитете да бих овај одговоран посао обављао крајње професионално и успешно и тако допринети даљем економском и привредном развоју наше општине. Сигуран сам и уверен да ће грађани препознати наше одговорно понашање и у наредном периоду нам указивати поверење, као што су то чинили и до сада, јер смо сви ми овде где јесмо управо због њих и захваљујући њима.