Вести

Матија Миловановић: Богатић добио судску јединицу

Матија Миловановић члан ОО и члан правног савета СНС Богатић, изјавио је: "Народна скупштина Републике Србије, је у протеклом периоду донела сет правосудних закона. Међу којима је нови закон о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава, као и измене и допуне закона о уређењу судова, закон о судијама и закон о јавном тужилаштву. Тим законима је уведено доста новина у наш правосудни систем, али оно што је за нас и Општину Богатић најзначајније, најважније и најбитније је останак и опстанак судске јединице у нашој Општини...

Наглашавам и подвлачим, опстанак судске јединице, јер је првобитним нацртом закона о седиштима и подручјима судова и јавног тужилаштва није била предвиђена судска јединица, али је захваљујући уложеном великом напору, раду, труду, жељи, енергији и ангажовању локалне самоуправе, односно тренутно владајуће коалиције у општини предвођеном СНС. Као и истакнутих појединаца из редова праксе, бивших и садашњих судија и адвоката, као и улагањем амандмана од стране народних посланика из редова СНС. Ова одлука је промењена и Богатићу је враћена судска јединица.

Оваква одлука је за Општину Богатић је делимично задовољавајућа, јер смо сви очекивали повратак основног суда, али је предпостављам то максимум који се могао постићи у овом тренутку и у датим околностима. Значај постојања судске јединице у Богатићу је несумњиво велики, огледа се у сигурности грађана у институције. И то ће се свакако показати у наредном периоду".