Вести

МАРТИНОВИЋ: ПРОБЛЕМИ СЕ РЕШАВАЈУ САРАДЊОМ МИНИСТАРСТВА И ЛОКAЛНИХ САМОУПРАВА

Захваљујући средствима добијеним на Јавном позиву Министарства за државну управу и локалну самоуправу, зграда градске управе у Пожаревцу добиће потпуно нов изглед. 

Реч је о првој фази израде амбијенталног осветљења "Старог начелства" за коју је министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило 10 милиона динара. 

Градску кућу у Пожаревцу данас је обишао министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић, који је истакао да његово министарство има одличну сарадњу са свим јединицама локалне самоуправе а Пожаревац је једна од њих.

"Држава је уложила много новца и напора заједно са градоначелником Пожаревца да би овај град био економски развијен и ми ћемо са том врстом економске подршке да наставимо и даље. Конкретно данашња посета Пожаревцу је била радна, као што је то био случај и у осталим локалним самоуправама у претходна два месеца, а смисао мојих посета и састанака је да се упознамо са проблемима које локалне самоуправе имају и да покушамо заједничким напорима да их решимо", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је подсетио да у протеклим деценијама није било слуха када је у питању сарадња између државе и локалних самоуправа. 

"Данас су ме градоначелник Пожаревца и његови сарадници упознали са дугогодишњим проблемом комасације земљишта и то траје још од 1982. године. До дан данас тај поступак није завршен и то говори колико су претходне власти биле неодговорне и колико их није интересовало да се тај проблем реши", истакао је Мартиновић. 

Према његовим речима, то је један од горућих проблема у Пожаревцу, који, да је на време био решен, град би имао на располагању много више земљишта за изградњу нових фабрика, као и много више радних индустријских зона. 

"Тај проблем ћемо сада покушати да решимо у директном разговору са Службом за катастар и Геодетским заводом у Пожаревцу и ја ћу заказати састанак са њима врло брзо", истакао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да само заједничким напорима ресорних министарстава и јединица локалних самоуправа могу се решавати проблеми са којима се грађани суочавају.

"Смисао мојих посета локалним самоуправама је да се види да оне имају подршку државе и да нису препуштене саме себи. Посебно желим да истакнем данас да градоначелник Пожаревца Саша Павловић има доста енергије и идеја и зато сам убеђен да ћемо успети заједно да решимо неколико горућих проблема са којима се град Пожаревац суочава, а да ће након тога  овај град и цео Браничевски округ  имати још више перспектива за економски развој", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је додао да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе наставити помоћ за даљу реконструкцију зграде окружног начелства у Пожаревцу, чија би прва фаза реконструкције, која подразумева амбијентално осветљење, за шта је министарство издвојило 10 милиона динара, требало би да буде завршена до лета.

 

 

Извор: Танјуг