Вести

МАЛИ: ЂИЛАС ЋУТАО ЗА ЈАТ, А САД ПРИКУПЉА ЈЕФТИНЕ ПОЕНЕ

Министар финансија и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали рекао је да је Драган Ђилас показао да је лицемеран, јер није бринуо за ЈАТ Ервејз који се буквално распадао захваљујући лошем управљању и нестабилном пословању, а сада лажном бригом за националну авио компанију Ер Србија покушава да прикупи јефтине политичке поене.

Мали је рекао да се ЈАТ Ервејз гушио у дуговима који су износили више стотина милиона евра, а да су се путници возили "старим и распаднутим авионима".

"Њему и његовим пајтосима није пало на памет да дигну на ноге националну авио - компанију, већ само знају да паметују и да пишу небулозне твитове. Управо смо због катастрофалног управљања ЈАТ-ом морали да пронађемо стратешког партнера, и да тиме направимо националну авио-компанију која је на понос свим грађанима Србије", рекао је Мали.

Мали је рекао да је невероватно да се "Драган Ђилас толико прави луд да не види у колико се тешкој ситуацији налазе све авио компаније у свету".

"У највећој кризи у историји за авио - индустрију Драган Ђилас не жели да држава помаже своју авио - компанију, иако за то има новца, и иако је и Европска унија донела нова правила која се односе на државну помоћ. Правила су у том смислу значајно релаксирана, јер су наравно и они свесни да је у оваквим тренуцима авио - компанијама неопходна помоћ државе", рекао је Мали.

Мали је додао да је немачка Луфтханза добила помоћ од неколико милијарди евра.

"Најмоћније земље света помажу своје авио - компаније, а Драган Ђилас жели да ускрати помоћ Ер Србији. То довољно говори о томе колики је он економски експерт", истакао је министар финансија.

Мали је подсетио да су "Ђилас и његови пајтоси" за време економске кризе 2009. године дозволили да привреда пропадне, да се производње угасе, и да нестане на стотине хиљада радних места.

"Драгану Ђиласу је било важно да му само сопствени бизниси не пропадну, није бринуо ни за грађане, а ни за друге компаније... Успео је да заради 619 милиона евра, док је са друге стране дозволио да се град Београд гуши у дуговима од 1,2 милијарде евра. Не само што је лопов, него је и толико бескрупулозан и лицемеран па паметује о "Ер Србији", која је данас понос свих нас", рекао је Мали.

Мали је рекао да се значај компаније видео у време пандемије корона вируса, с обзиром да је Ер Србија довозила наше путнике са свих крајева света, да је возила медицинску опрему, као и медицинску помоћ коју је Србија упутила Италији.

"Поносни смо на те дивне људе у посади који су у најтежим тренуцима одговорно и озбиљно радили свој посао и показали колико воле своју земљу", рекао је Мали.

Мали је закључио да је поносан што је Србија данас довољно јака да помаже и "Ер Србији", али и привреду уопште, за коју је због пандемије коронавируса припремљен пакет од чак 5,8 милијарди евра. Како је рекао, држава је на тај начин буквално спасила привреду.

 

 

 

Извор: Танјуг