Вести

КИСИЋ: БРОЈНИМ МЕРАМА ПОДСТИЧЕМО МЛАДЕ У СРБИЈИ

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије др Дарија Кисић изјавила је, поводом Међународног дана становништва - 11. јула, да је сваки становник наше земље подједнако вредан и да је заједнички задатак свих нас да улажемо у људе и њихов потенцијал.

Кисић је истакла да се ове године у Србији, Међународни дан становништва обележава у Сремским Карловцима под слоганом "Благостање младих - наша мисија, њихова снага".

Министарка Кисић рекла је да Влада Србије бројним мерама подстиче младе у Србији, а ресорно министарство подржава све активности које доприносе томе да наши млади, на прави начин, усмере своју енергију, полет, идеје и визије.

Како је рекла, питање побољшања демографске слике једно је од кључних за нашу државу и превасходни циљ Министарства за бригу о породици и демографију. 

Министарка Кисић додала је да је веома важно да сви удружимо снаге и да заједно радимо на стварању окружења у коме ће се грађани осећати оснажено и подстакнуто да се одлуче на оснују своје породице и имају што више деце. 

Такође, министарка Кисић је навела да су све досадашње активности популационе политике које држава спроводи почеле да дају ефекте, а посебно охрабрујући податак је да је силазни тренд пада укупног броја новорођене деце заустављен.

Министарка Кисић је захвалила партнерима на подршци у реализацији бројних мера и навела да Министарство уз подршку УНФПА ради на доношењу три веома битна стратешка документа - Стратегије подстицања рађања, Стратегије развоја репродуктивног здравља и Стратегије за унапређење положаја старијих лица.

"Ови стратешки документи ће омогућити свеобухватан напредак људи и друштва у целини у контексту укупних развојних приоритета државе и текућих демографских кретања", закључила је министарка Кисић.

 

 

Извор: Танјуг