Вести

ГОЈКОВИЋ: ПРЕТЊЕ НЕЋЕ УПЛАШИТИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА НИ СРПСКИ НАРОД

Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић изјавила је, поводом објављивања списка за хапшење Срба на ком се налазе и најближи чланови породице председника Вучића, да је то најновији у низу "безобзирних покушаја Приштине да провокацијама и претњама уплаше Србе и подрију сваку могућност за дијалог и напоре за постизање стабилности".

"Оваквим злочиначким поступцима Приштина директно угрожава безбедност Срба на Косову и Метохији, као и председника Србије Александра Вучића и његове породице, стављајући им мете на чело. Јасно је да је Курти опредељен за заоштравање ситуације и да стреми ка насиљу, што очигледно једино зна, ради остварења својих једностраних циљева", рекла је Гојковић додавши да се нада да ће међународна заједница "пронаћи начин и вољу да обузда дивљање Куртија које прети да одведе у нестабилност и хаос".

Гојковић је навела да је у оваквим оклоностима неприхватљива "свака релативизација позива на хапшење Срба са Косова и Метохије, као и председника Србије и чланова његове породице".

Сматра да је у овим трнуцима од изузетног значаја да српски народ очува своје јединство које је очигледно трн у оку свима онима којима смета стабилна и јака Србија.

"Није први пут да се српски народ суочава са претњама и састављањем листа за одстрел у својој историји, али је исто тако јасно да овакве претње неће уплашити ни председника Вучића ни српски народ, који брани своја основна права за опстанак на вековним огњиштима од противправног и бестијалног прогона којим су свакодневно изложени", рекла је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг