Вести

ГЛИШИЋ: У СТРАНЦИ ВИДИМ НЕКЕ КОЈИ ВУЧИЋУ РАДЕ О ГЛАВИ

У странци анализе рада правимо више пута годишње. И више пута годишње имамо промене на разним нивоима, највише на локалном.

Лидер Српског патриотског савеза (Спас) Александар Шапић доноси нову енергију у Српску напредну странку (СНС), али још увек се ништа нисмо договорили. Разговори тек следе рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке  Дарко Глишић.

*Да кренемо од најсвежије информације - уједињење Српске напредне странке и СПАС. Неке је изненадило, док је некима логичан потез. Kако ви гледате на ову одлуку?

- Једина одлука коју смо донели је да седнемо и разговарамо. Видећемо како ће ти разговори тећи, наша жеља јесте да дође до договора и надам се да ћемо га до краја месеца постићи.

*Kад смо већ код Шапића, имајући у виду да нам за годину дана следе и градски избори, многи га већ виде као кандидата, односно будућег градоначелника Београда. Да ли се о томе разговарало?

- Није, јер разговоре још нисмо почели. Оног тренутка кад се договоримо да будемо део исте странке - Српске напредне странке, онда можемо говорити о кандидатурама за одређена места. Александар Шапић свакако доноси нову енергију и додатни квалитет у нашу странку, али пустите нас да се прво договоримо и имплементирамо уједињење.

*Најављено је подвлачење црте, али и озбиљне кадровске промене у Српској напредној странци. Чијим радом сте најнезадовољнији?

- Ми анализе правимо више пута годишње. И више пута годишње имамо промене на разним нивоима, највише на локалном. Јавност на крају увек буде обавештена о коме се ради, али тај процес се прво мора завршити унутар странке. У току је анализа у свих 169 одбора, даће своје мишљење о раду од локалног до републичког нивоа, па ћемо последњих дана маја доносити одлуке.

*Kако гледате на то што је лидер Српске напредне странке Александар Вучић најавио могућност повлачења с чела странке?

- Не гледам никако. Трудим се да о томе не размишљам.

*Да ли у Српској напредној странци  видите потенцијалног кандидата за то место?

- У Српској напредној странци видим неке који му раде о глави, али и то полако решавамо. Не видим наследника, једноставно, нико му није ни до колена.

*Недавно је отпочео дијалог власти и опозиције о изборним условима, део опозиције не прихвата европарламентарце као посреднике, док други део, окупљен око Драгана Ђиласа, инсистира на присуству странаца. Kако ви гледате на учешће посланика ЕП у тим разговорима?

- Отворени смо за сваку врсту дијалога, јер немамо шта да кријемо. Суштина примедби опозиције нису изборни услови, већ да се Александар Вучић не кандидује ни на једним изборима, па чак и да се забрани помињање његовог имена у кампањи. Тиме су само потврдили колико њега народ воли, колико су људи захвални за све што је урадио и колика је немоћ опозиције, пре свега лоповског дела који предводи Драган Ђилас.

*Kако оцењујете захтеве тог дела опозиције око Ђиласа, који тражи укидање функционерске кампање, смену чланова РЕМ и доделу националне ТВ фреквенције медију који, како они кажу, професионално ради?

- Не коментаришем ништа у вези с тим делом опозиције док не одговоре на питања одакле Драгану Ђиласу стотине милиона евра на рачунима широм света. И више није питање у којој земљи има рачун, већ у којој нема. А сви се врло добро сећамо слободних медија у његово време. И за временску прогнозу су морали да добију одобрење од њега, а камоли за остале вести.

*О коалиционим партнерима?

- Социјалистичкој партији Србије у лице кажемо шта им замерамо.

*Да ли је Српска напредна странка задовољан сарадњом са Социјалистичком партијом Србије? Шта им замерате?

- Шта им замерамо и шта они нама замерају, то кажемо једни другима у лице. Нема потребе да комуницирамо преко медија.

*Kо је, по вашим критеријумима, најлојалнији коалициони партнер Српске напредне странке?

- Онај партнер који се не бори за број функционерских фотеља, већ својим радом и резултатима на местима на којима се налази даје свој допринос у напретку ове државе. Грађани то врло добро виде, нема потребе да ја изговарам имена тих странака.

 

 

 

Извор: Курир