Вести

ГАШИЋ: ЗАШТИТИЋЕМО СВЕ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова у данашњој акцији усмереној на сузбијање илегалних миграција на подручју Суботице, Сомбора и Кикинде пронашли су  371  ирегуларног мигранта и они се превозе у прихватне центре.

Такође, у акцији су нађене и три аутоматске пушке, једна полуаутоматска пушка и пиштољ, два агрегата, као и 25 пасоша и 12 личних карата.

На територији Полицијске управе Суботица једном ирегуларном мигранту је одређено задржавање због прекршаја из области Закона о странцима, док су на подручју Полицијске управе Сомбор против четири српска држављанина поднети захтеви за покретање прекршајног поступка због сумње да су учинили прекршај помагање у незаконитом боравку страном држављанину.

Акцији је присуствовао министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је истакао да се овакве акције детаљно планирају, као и да у њима учествују најобученији припадници елитних јединица МУП-а.

"Република Србија је земља хуманих и добрих људи. И тако се и односимо према свима којима је помоћ потребна. Али држава неће дозволити да било ко злоупотреби то гостопримство и угрози безбедност наших грађана. Ова акција је још једна у низу акција које Министарство унутрашњих послова спроводи у циљу сузбијања илегалних миграција, а посебно на сузбијању њихових међусобних обрачуна и криминалних активности. Због неприступачног и непрегледног терена овакве акције се детаљно планирају и у њима учествују најобученији припадници елитних јединица министарства“, рекао је министар Гашић.

Министар Гашић је поручио да Министарство унутрашњих послова активно прати дешавања и да су припадници МУП-а спремни да адекватно реагују у сваком тренутку.

„Заштитићемо све грађане Србије и нећемо дозволити да било ко угрози њихову безбедност и безбедност њихове имовине“, додао је министар Гашић.

 

 

 

Извор: Танјуг