Вести

ГАШИЋ ПОЗВАО МЕДИЈЕ ДА ЕМИТУЈУ СПОТ МУП-А О ПРЕДАЈИ НЕЛЕГАЛНОГ ОРУЖЈА

Mинистар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић позвао је данас медије да у складу са својим могућностима емитују материјале МУП-а којим се грађани упознају са значајем кампање предаје нерегистрованог оружја и муниције и охрабрују да предају такво оружје, чиме се доприноси већој безбедности грађана а посебно деце.

Гашић је у позиву навео да су нас "трагедије које су нас задесиле, у којима је угашено 17 живота, све нас дубоко погодиле, али и обавезале да учинимо све што је у нашој моћи како се овакве несреће не би никада догодиле" и да су "злодела починили људи, а средство је било оружје".

Гашић је подсетио да МУП до 8. јуна спроводи кампању предаје нерегистрованог оружја и муниције.

"У овом тренутку, потребна нам је ваша подршка како би што више грађана било упознато са овом кампањом. Ваша помоћ у спровођењу кампање нам је драгоцена и зато вас позивам да у складу са својим могућностима емитујете материјале МУП-а којима упознајемо грађане са значајем ове кампање", написао је Гашић.

Гашић је истакао да је "сваки комад оружја који је у нелегалном поседу, потенцијална претња".

"Подржите нас како бисмо заједно охрабрили грађане да нелегално оружје предају и да на тај начин допринесемо већој безбедности свих грађана а посебно деце", навео је министар Гашић.

 

 

 

Извор: Танјуг