Вести

ЂУРИЋ: ТЕПИЋ ОТВОРЕНО ПОДСТИЧЕ ПОДЕЛЕ МЕЂУ ГРАЂАНИМА

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић рекао је да потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић "трује" друштвену климу говором мржње и подстиче нетрпељивост према националним заједницама због њиховог политичког опредељења.

"Она отворено подстиче поделе међу грађанима Србије и залаже се за гушење Уставом загарантованих људских права политичких неистомишљеника, које би да лустрира и забрани лепећи им најпогрдније етикете", рекао је Ђурић.

Додао је да је Тепић "борац против демократије и легитимне воље грађана Србије".

"Тепић, народним парама плаћена помоћница пребогатог тајкуна, наставља да трује друштвену климу лажима и говором мржње, подстичући нетрпељивост према националним заједницама, ромској и већинском делу српске који се не слаже са њеним ставовима, због њиховог политичког опредељења", рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да је Тепић најпре одлучила да бојкотује парламент, а затим и парламентарне изборе, јер њој демократија није природно стање и омиљени политички систем, јер "нема капацитет да толерише и схвати другачије политичко мишљење".

"Ми, које би Тепић лустрирала, гарантоваћемо јој право да настави да слободно изражава своје политичке ставове, колико год они неосновани и погрешни били, а гарантоваћемо јој и њено законско право да прима посланичку плату након истека мандата, иако је бојкотовала Скупштину Србије, и у томе је разлика између нас и њих", рекао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг