Вести

ЂУРИЋ: СНС СЕ РАДУЈЕ ИЗБОРИМА

Невена Ђурић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и народна посланица, говорила је за лист "Ало" о атмосфери у парламенту, опозицији, о томе како је бити у странци на чијем челу више није председник Вучић, али и о изборима који нам, судећи по најавама, куцају на вратима.

* Каква је сад ситуација у Скупштини након ових последњих покушаја опозиције да блокира рад парламента?

- Грађани су током последњег скупштинског заседања могли да виде ко су у нашој земљи прави генератори насиља: то су они који се наводно боре против њега, а суштински су праве силеџије. То срамно и одвратно понашање, дивљаштво, насиље и опонашање Аљбина Куртија смо сви видели. Ти исти су се залетали и на председника Републике Србије Александра Вучића када је у Народној скупштини говорио на тему Косова и Метохије и позивао све на консензус и јединство. Јасно је - историја њиховог дивљачког понашања је јако дуга. На седници се говорило о томе шта обезбеђује ребаланс буџета: знатним новцем подстичу се раст пензија, помоћ мајкама кроз исплату новца нашим најмлађим суграђанима, веће субвенције у пољопривреди, нови инфраструктурни пројекти. Све то је тзв. опозиција желела да спречи и онемогући. Међутим, колико год ова хистерична мањина била агресивна и посезала за насиљем, није и неће успети да спречи већину.

* Када ћемо на изборе и какав резултат очекујете на њима?

- Ми у Српској напредној странци изборе волимо и радујемо им се. То је право место и идеална прилика да се људи сами изјасне о томе какву будућност желе, која је то политика којој дају своје поверење и за коју желе да се спроводи у нашој држави. Међутим, код оних који себе називају опозицијом се сваког дана нешто мења: ни сами више не знају ни шта желе ни шта раде. Свесни су и сами да народ не може очима да их види: дивљаштво и насилништво које показују баш никоме не улива поверење, нико неће своју судбину поверити таквима и дати им да одлучује о будућности наше деце.

* Однедавно је на челу Српске напредне странке Милош Вучевић. Како сарађујете са њим? Колико се све то разликује у односу на време када је Александар Вучић водио странку?

- Наравно да сви међусобно сарађујемо и радимо тимски. Ја сам посебно срећна што сам у прилици да радим и учим од тако успешних, вредних и посвећених људи који се на првом месту боре и раде за Србију и наш народ. Председник Александар Вучић је увек ту, увек уз нас и са нама као највећа подршка и ослонац.

* Када бисте у једној реченици могли нешто да поручите грађанима Србије, шта би то било?

- Радићемо још јаче за будућност Србије и наше деце, постављати испред себе нове, више циљеве и ићи напред, гурати даље у нове победе.

* Који вам је савет Александра Вучића до сада највише значио?

- Да се само озбиљним, преданим и посвећеним радом долази до великих резултата. То најбоље можемо видети на његовом личном примеру - да он није даноноћно радио, не би Србија данас постизала овакве успехе и низала победе на свим пољима.

* А да ли вас је председник некад критиковао?

- Лично сматрам да баш ничег лошег нема у критици, чак напротив - да је добра и неопходна, пре свега зарад напредовања. Све критике које нама млађима упућују не само председник већ и друге искусније колеге сви тако и посматрамо - као прилику да учимо и  радимо на себи.

 

Наравно да једем паризер

*Једете ли паризер?

- Наравно. Од момента када је кренула акција "Боља цена", у оквиру које је до сада снижена цена 20 основних производа у нашим продавницама, а у наредном периоду нас очекује додатно снижење, кренула је и масовна хистерија и општа кампања обрачуна са паризером. Овим ругањем, подсмевањем и ниподаштавањем према питањима која су од значаја за све грађане Србије екипа из рестлова бившег режима, која је навикла на шампањац, јастоге и кавијар, показала је само да грађане у Србији сматра мање вредним. Уместо да покажу разумевање, они се са огромним подсмехом односе према најозбиљнијим и најважнијим питањима. Могу да измишљају, лажу и смеју се колико год хоће - ми ћемо наставити да се боримо за то да сузбијамо инфлацију, да подижемо плате и пензије и бринемо о нашим грађанима и њиховим потребама.

 

Најмлађа потпредседница

* Најмлађа сте потпредседница Српске напредне странке. Какав је осећај, колика је одговорност, има ли мало подозривости код старијих колега?

- То је огромна част и привилегија, а свакако и одговорност, и не само када сам ја у питању, исти осећај делим са свим својим саборцима који истински раде за наш народ и државу, а од тога веће части и привилегије нема. Морам да признам да сам од старијих колега увек имала подршку. Веома сам им захвална на стрпљењу и трпељивости коју показују у сваком тренутку када им се ми млађи обратимо за савет или помоћ.

 

 

 

Извор: Ало