Вести

Ђукановић: Хајде опозицији да гарантујемо изборну победу

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић предложио је, пошто, како је рекао, власт прихвата све захтеве дела опозиције, да им гарантује и победу на изборима како више не би лупали на врата Скупштине.

Ђукановић је, током расправе о сету закона којима се унапређује изборни амбијент, рекао и да није нормалан захтев опозиције о померању датума одржавања избора, као и да то није могуће решити лекс специјалисом, јер, како је објаснио, посебан закон не може да дерогира Устав.

“Они сад траже да померамо датум одржавања избора зато што је неко њима шапнуо да би могли да победе. Ево ја предлажем, пошто ми све прихватамо што они траже, хајде онда да им гарантујемо победу на изборима да они више не би лупали испред Скупштине”, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је додао да лично замера председнику Србије Александру Вучићу и читавом државном апарату зашто не реагују против таквог дивљаштва.

“Неком може да се деси да шета улицом и да га из чиста мира нападне Бошко Обрадовић који не долази у Скупштину, али долази да лупа на врата са својим дивљацима. Да ли је то нормално? Хоће ли држава заштити већину од мањине? Мањина која има финансијску и медијску логистику малтретира комплетно становништво и нико не реагује”, рекао је Ђукановић.

Ђукановић сматра да би њега, да је урадио исто што и Обрадовић, ухапсили и да би морао да иде на суђење, те упитао хоће ли се поштовати закон и да ли ће неко одговарати због упада у РТС, лупања на врата Скупштине, пребијања новинарки Пинка...

“После кажу овде нема демократије. Па мени се чини да је ово мало претерана демократија, иако не може да буде претерана, али ово заиста прелази у анархно стање. Надам се да ће држава почети да примењује законе и да кажњава изгреднике”, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је додао да се придружује захтеву дела за смену руководства у РТС, оцењујући да је реч о “најгорој телевизији која је ултра опозициона”.

“Мислим да је то убедљиво најгора телевизија, не знам зашто они протестују против њихових кадрова у РТС? Ево ја бих им се придружио да се смени цело руководство, само нека нађу модус како се то ради. Исто важи и за РЕМ. Ја РЕМ-у замерам због чега не реагује на то што једна страна телевизија крши закон”, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је оценио да је део опозиције након таквих захтева прешао на онај који се односи на померање избора што је, како каже, “тек лудило”, јер траже да се не поштује Устав.

Ђукановић је рекао да се залаже да се хитно укине изборна тишина, јер је, по његовој оцени, реч о бесмислици с обзиром да постоје друштвене мреже, те да се залаже и да се уведе обавезно гласање.

Ђукановић је позвао функционере СНС да се спреме за борбу и да не ћуте пред агресијом.

“Иду нам избори, биће нам све теже, погледајте шта раде, на шта су спремни, људи спремите се да се борите зато што они неће имати милости према вама. Ако будете негде зачаурени, ако будете ћутали, ако се будете константно повлачили и прихватали сваку њихову агресију, а да не одговорите, верујте да ће наставити са малтретирањем да ће вас бити страх да кажете да сте члан СНС”, поручио је Ђукановић.

Ђукановић је подвукао да је поносан што је члан СНС и да је спреман да брани сваког функционера те странке, као што сматра да сви они који су кршили закон треба да иду у затвор.

“Не дозвољавам да нам они који су опљачкали ову државу држе лекције”, рекао је Ђукановић.