Вести

ЂОРЂЕВИЋ: УХАПСИО БИХ ТАЈКУНЕ КОЈИ ЛАЖИМА О КОРОНИ ХОЋЕ ДА РУШЕ СРБИЈУ

Део опозиције као да жели да се грађани масовно заразе коронавирусом како би онда могли да кажу да Србија не функционише. Они посебно апострофирају стање у старачким домовима, а оно је у нашој земљи значајно боље него у многим другим земљама, рекао је члан Председништва Српске напредне странке и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, те истакао да су у установама социјалне заштите мере против вируса предузете још пре увођења ванредног стања у земљи.

Осим коришћења заштитне опреме, дезинфекције и прања руку, увели смо и забрану посета, прописали начин уношења предмета, протоколе изласка и уласка, организовали петнаестодневни сменски рад запослених и обезбедили негу за оне који се упркос свему заразе.

Међутим, било је и пропуста...

Сви који су начинили пропусте, пре свега мислим на Геронтолошки центар у Нишу, процесуирани су. Свако ко је крив одговараће. И ја лично одговарам председнику Вучићу, Влади Србије и грађанима, које би опозиција да лаже. Све може, али лажи нећу дозволити.

* Организација "Human Rights Watch" тврди да се недовољно брине о особама са инвалидитетом...

- Лажима желе да уруше углед Србије и баце љагу на ресор и мене лично. У сарадњи с Националном организацијом особа са инвалидитетом урадили смо капиталне пројекте како бисмо им побољшали услове живота, укључујући дистрибуцију заштитне опреме, приступачност и запошљавање. Сви кредибилни савези и удружења могу то да потврде.

* Зашто онда шеф Катедре за биоетику Унеска Војин Ракић каже да влада хаос у домовима за старе?

- Један човек у међународној организацији злоупотребио је положај јер је незадовољан неким одлукама суда и Центра за социјални рад. У установама социјалне заштите раде одговорни, професионални, посвећени и хумани људи. По 15 дана се не виђају са породицама јер даноноћно брину о скоро 850.000 људи. Гаде ми се они који због личног интереса блате своју земљу.

* Да ли ће бити отпуштања у јавном сектору због короне?

- Како је председник Вучић рекао, најмање ћемо осетити негативне ефекте у односу на целу Европу.

Држава ће сваког заштитити и помоћи свима онако како то ради од 2012. године. Грађани нису глупи, изабрали су Вучића и СНС зато што су резултати нашег рада опипљиви. А све оне тајкуне који обмањују јавност и раде против закона ове земље бих ухапсио, јер је Србија изнад свега.

 

Бошко Обрадовић је опседнут Вучићем

* Како коментаришете тврдње Бошка Обрадовића да у Србији нема демократије?

- Јадна је опозиција у којој следбеник Димитрија Љотића кроји политику. Његова "демократија" су батине за неистомишљенике, претње вешањем, вређање... Његово понашање може се тумачити као фрустрација због лика и дела Вучића, којим је опседнут.

 

Добра сарадња са синдикатима

* Како сарађујете са синдикатима и послодавцима?

- Сарадња никад није била боља. Обезбедили смо синдикатима боље услове, а грађанима смо већим платама и пензијама побољшали материјални положај. Влада има јасну визију и план развоја земље, што је оличено у плану "Србија 2025".

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер