Вести

ЂОРЂЕВИЋ: ПОЛИТИЧКО МАРОДЕРСТВО ОПОЗИЦИЈЕ

Док Србија и сви њени грађани тугују због незапамћених злочина, део политичких странака опозиције, који годинама безуспешно покушава да се дочепа власти, мародерски користи ту велику трагедију и позива на протест, нечасно се поигравајући емоцијама људи и врло подло и перфидно, нељудски и неморално у крајњем, покушава да општу тугу и несрећу злоупотреби за своје политиканске, ниске и бедне, циљеве, рекао је члан Председништва Српске напредне странке Зоран Ђорђевић.

Оставимо по страни то што су, првобитно, тај свој лешинарски пројекат били најавили за недељу, па су се накнадно сетили да је држава прогласила тродневну жалост и да је та чињеница и за њих, чак и за њих, политичке хијене – ипак превише и да би у потпуности оголила нискост њихове намере, као и да њихови захтеви, које су најавили да ће изнети на протесту, никакве везе немају са суштином трагедије, нити на било који начин могу допринети томе да се овакве појаве рационално анализирају и разумеју, нити нуде икакве сувисле, корисне и аргументима поткрепљене предлоге за превенцију оваквих злочина, или бар олакшавање последица које овакви догађаји остављају на цело друштво – већ представљају чисто политичке захтеве, што не само да додатно вређа све жртве, него понајпре говори истину о њима, о њиховим правим мотивима, што верујем да грађани Србије препознају.

Разумео бих некако и то што настављају да вређају, измишљају, лажно оптужују, прете – све су то чинили, и чиниће и убудуће, али стид и срамоту коју осећам због тога што им ништа, али баш ништа, није свето ни у овом трагичном часу, који је болом ујединио Србију, па у великој мери и читав регион, то једноставно не могу да разуме. Ни као човек, ни као родитељ, па чак ни као неко ко се активно бави политиком – јер ту врсту одсуства емпатије, ту врсту бездушности, ту неморалност, то политичко мародерство – не могу да прихватим, да разумем – чак ни од њих, фрустрираних политичком јаловошћу и програмском безидејношћу, чак ни од њих – политичких губитника на свим изборима, чија се подршка међу грађанима Србије мери, за многе од њих, процентима који су врло близу статистичке грешке.

Вероватно због тога и позивају на – тобоже – грађански протест, јер знају колики им је углед и поверење које уживају код грађана Србије, спремни и да то што би се неко неинформисан и обманут њиховом гебелсовском пропагандом на том скупу појавио, у својим назови „објективним, професионалним и независним“ медијима представили као подршку себи, својим суманутим, антидржавним идејама, успут лажући о броју присутних, по обичају. Истина је, наравно, сасвим другачија – води их мржња, мржња према Вучићу – и то је свима у Србији одавно јасно.

Управо стога, што не желим да ме њихово бешчашће увуче у некакву политичку расправу – јер није ни време ни место за то – не желим да се више бавим нитковлуком политичких ништака који туђу несрећу, који нашу општу тугу и жалост за изгубљеним животима, нарочито животима деце, покушавају да политички уновче, већ могу само да их питам: Да ли вас је имало, и ичега, срамота?! Стидите ли се, бар имало, вашег мародерства, данас и овде, у Србији која тугује!? Питам вас то најискреније, најљудскије, без икакве друге конотације, без икакве друге намере – питам вас то као људе, ако је ишта људско остало још у вама?! Не тражим да ми одговорите, одговорите себи, ако имате части, образа и храбрости да то учините.

Што се нас из СНС тиче, све што имамо да вам поручимо садржано је у ономе што је председник Александар Вучић пре два дана изнео на седници проширеног састава Извршног одбора, и каква год да одлука буде донета знам да ће бити, као и увек до сада, једино и искључиво у корист Србије и њених грађана, тачније: „Док сам жив, борићу се са свима вама против најгорег олоша који своју једину политичку шансу види у трагедији Србије. Мораћете увек да се борите против ових хијена за спас и будућност наше земље.“

Живела Србија!

 

 

 

Извор: Република.рс