Вести

БРНАБИЋ: ВЕЛИКОДУШНА ПОМОЋ БАХРЕИНА, ЈАЧАЋЕМО ОДНОСЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је на аеродрому у Београду, где је дочекала авион са донацијом Краљевине Бахреин, да је помоћ од 67,5 тона медицинске опреме изузетно великодушна донација.

Брнабић је рекла да је током јануара стигло пет авиона из Бахреина и навела да је у контингенту који је данас стигао авионом из Бахреина и 20 респиратора.

Премијерка је рекла да ће ова помоћ бити распоређена према потребама ковид болница и амбуланти у Србији, односно потребама здравственог система.

"Ова помоћ је резултат телефонског разговора председника Србије Александра Вучића и бахреинског краља 24. новембра прошле године. Они су разговарали о унапређењу политичких и економских односа, а краљ Ал Калиф је тада понудио помоћ Србији у борби против пандемије", рекла је Брнабић.

Захвалила је краљу Бахреина Хамаду бин Иси Ал Калифу на донацији и навела да је Бахреин веома угледна земља у арапском и муслиманском свету.

Нагласила је да ће Влада Србије предано радити на унапређењу односа са Бахреином, те да је испорука помоћи велики корак ка томе.

Премијерка је рекла да помоћ Бахреина Србији довољно говори о угледу председника Вучића и Србије у свету и свему ономе добром што је Србија радила од 2014. године.

"До сада нисмо имали нарочито блиске везе, али зато је важан разговор који су имали председник Вучић и краљ Бахреина и трудићемо се да развијамо што боље односе", навела је Брнабић.

Бранбић је захвалила и Ер Србији на свему што је учинила од почетка епидемије на допремању медицинске опреме са разних страна.

"Сва ова помоћ и донација не би тако брзо и ефикасно стизала да немамо компанију као што је Ер Србија", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг