Вести

БРНАБИЋ: УВЕК ЋЕМО СЕ БОРИТИ ЗА НАШ НАРОД

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је да је лаж да је председник Републике Србије Александар Вучић сву кривицу за крвопролиће пребацио на Србе на Косову и Метохији и навела да је једини и искључиви кривац премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Брнабић је додала да је управо завршила састанак са председником Вучићем на којем су разговарали о мерама које треба предузети и шта додатно може да се уради за српски народ, пре свега на Косову и Метохији.

Међутим, како је навела, "оно што је посебно тешко у овако ужасним тренуцима је то што ниједна трагедија не може да нас уједини".

"Монструозна је лаж коју је објавио тајкунски дневни лист Нова, на својој насловној страни у сутрашњем издању, да је Александар Вучић сву кривицу за крвопролиће пребацио на Србе на Косову и Метохији. Не постоји особа у Србији која није јасно чула да је Александар Вучић рекао да је једини и искључиви кривац за крвопролиће на Косову и Метохији Аљбин Курти и његова политика", поручила је Брнабић.

Додала је да је "за разлику од њих и политичара које подржавају који су немушто и безумно, рецимо, бранили интересе Републике Србије, Александар Вучић у Уједињеним нацијама, и јуче поново у Београду, по ко зна који пут, поновио да ми никада нећемо признати независност такозване Републике Косово".

"И борићемо се против тога и борићемо се против лажи. Борићемо се за нашу земљу и увек ћемо се борити за наш народ. Живела Србија", закључила је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг