Вести

БРНАБИЋ: УНАПРЕЂУЈЕМО ЖИВОТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Повереница Градског одбора Српске напредне странке Београд Ана Брнабић данас је у просторијама Градског одбора угостила чланове Градске организације глувих Београда.

Брнабић је истакла да се СНС константно залаже за инклузивну политику која омогућава да Београд буде приступачнији и једнаких шанси за све чланове нашег друштва.

“Захваљујући мудрој и одговорној политици председника Александра Вучића имамо више новца и могућности нарочито у области социјалне заштите. Остаје још много ствари које треба да урадимо како бисмо унапредили живот особа са инвалидитетом и да им помогнемо, као читаво друштво, да се разлике превазиђу и да будемо друштво једнаких шанси за све”, поручила је Брнабић.

Представник Градске организације глувих Београда Михаило Гордић је истакао да је та организација мала, али да је систем коначно препознао особе оштећеног слуха, као особе са инвалидитетом, променом Правилника о телесном оштећењу. Он је додао да је то велика ствар за ову групу људи.

“Идемо корак по корак, доста тога је урађено, попут СОС Апликације, уџбеника на знаковном језику. Надамо се успешној и дугој сарадњи, да ће странка и активности бити приступачније нама, особама са инвалидитетом и драго нам је да нас Српска напредна странка препознаје у друштву”, истакао је Гордић.

Позвао је Брнабић да са својим тимом посети просторије Градске организације глувих Београда и упозна се са њиховим активностима и плановима.

На крају састанка представници те организације су приступили Српској напредној странци и постали њени чланови.

Брнабић је изразила велику захвалност на подршци и истакла да је Градски одбор СНС Београд њихова кућа и да су им врата увек отворена.

 

 

Извор: Танјуг