Вести

БРНАБИЋ: ТЕПИЋ ИЛИ НЕ ПОЗНАЈЕ ЗАКОНЕ ИЛИ НАМЕРНО ГОВОРИ НЕИСТИНУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је, одговарајући на тврдње потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић о повлачењу Предлога закона о управљању предузећима у државном власништву, истакла да није могуће продати националне паркове јер Закон о јавној својини јасно каже да природна богатства и добра у општој употреби могу бити искључиво у јавној својини.

"Разумем да сте лагали и да и даље лажете", рекла је Брнабић одговарајући Тепић.

Лаж број 1 - доносимо овај закон како би продали националне паркове. 

"Није могуће продати националне паркове јер Закон о јавној својини јасно каже да природна богатства и добра у општој употреби могу бити искључиво у јавној својини", истакла је Брнабић.

Лаж број 2 - доносимо овај закон како би омогућили продају јавних предузећа.

"Да је неко хтео да приватизује јавна предузећа, могао је то да уради и до сада - Законом о приватизацији прописано је да предмет приватизације могу бити и јавна предузећа. Или не знате законе или намерно говорите неистину", истакла је Брнабић.

"Ипак, обзиром да су ове неистине узнемириле јавност, као одговорна власт која нема шта да крије, а на иницијативу председника Србије који је тражио да додатно комуницирамо са грађанима, повући ћемо предлог закона на још једна круг консултација. Овај закон је одличан и потребан Србији", навела је Брнабић. 

 

 

 

Извор: Танјуг