Вести

БРНАБИЋ: РАСТ БДП-А У ПРВОМ КВАРТАЛУ ОВЕ ГОДИНЕ 0,7 ОДСТО

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), на којој је констатовано да је у првом кварталу ове године БДП остварио раст од 0,7 одсто, што је боље од очекиваног.

Области које су заслужне за раст БДП-а су индустрија и пољопривреда, истакла је Брнабић и додала да су у области пољопривреде кључни климатски услови.

Брнабић је нагласила да се очекује да Србија ове године достигне привредни раст од 2,5 одсто.

Брнабић је указала на то да инфлација успорава и стагнира и поручила да се очекује да до краја године она износи око осам одсто.

Брнабић је истакла да је за очување одрживог привредног раста неопходно и даље улагање у капиталне пројекте и указала на важност изградње националног стадиона.

Брнабић је, говорећи о туризму, нагласила да на ту област можемо директно да утичемо и додала да Србија бележи рекордне податке, како када је реч о домаћим, тако и када се говори о страним туристима.

Брнабић је истакла важност промоције наше земље и свих њених знаменитости на најбољи начин, у државама чији су грађани исказали заинтересованост да обиђу Србију.

 

 

 

Извор: Танјуг