Вести

БРНАБИЋ: НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕМ НАПАД НА ПОРОДИЦУ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да за Београд апсолутно није никаква новост да Приштина прави списак Срба за хапшење, али да је једина разлика у томе што су га овог пута јавно објавили, иако су пре шест дана званично демантовали да праве овакве спискове.

"И заиста, након овога нико више у међународној заједници нема права да затвара очи пред чињеницом коју више ни Приштина не крије, а то је да они имају списак непожељних Срба. На том списку се налазе имена која апсолутно никакве везе немају са политиком. На том списку се налазе имена брата и старијег сина председника Републике Србије. То је нова провокација, нова дестабилизација региона, нови покушај прављења хаоса, што Курти континуирано ради са циљем изазивања сукоба", навела је Брнабић.

Брнабић је најоштрије осудила напад на породицу председника Александра Вучића.

"Најоштрије осуђујем прогон и цртање мете на челу свим људима са поменутог списка, али и свим другим људима који нису албанске националности, а који на Косову и Метохији не могу да остваре ни најосновнија људска права", истакла је Брнабић.

Брнабић је навела да је сигурна да би они заиста и ухапсили све људе са списка, и да би сви ти људи имали третман као и Дејан Пантић, о коме, ккао подсећа, његова породица није имала ниједну једину информацију 13 дана, чиме су угрожена сва цивилизацијска права овог човека.

"Управо то угрожавање права Дејана Пантића, је најбоља слика карактера Аљбина Куртија, Вљосе Османи и свих оних који данас управљају привременим институцијама у Приштини", указала је Брнабић.

Брнабић је поново апеловала на све релевантне актере у међународној заједници да не жмуре пред терором који се врши над Србима на Косову и Метохији.

"Отворене претње, јавно застрашивање и политички прогон је реалност коју живе сви грађани на територији Косова и Метохије који нису албанске националности. Подсећам да се ово дешава у 21. веку, у срцу Европе, под окриљем Умника, Еулекса и КФОР-а, и да је крајње време да сви стану у њихову заштиту", поручила је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг