Вести

БРНАБИЋ: КОРИСТЕ НАЈВЕЋУ ТРАГЕДИЈУ ЗА ПОЛИТИЧКИ ЋАР

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић огласила се поводом јучерашњег протеста опозиције и изјавила да опозиција хоће да мења власт на улици, уместо у институцијама.

"Ко се бори против насиља у Србији - Срђан Миливојевић који прети убиством породици председника, Ћута који прети шамарањем у Скупштини, Милован Бркић који каже да клинци треба пушкама да реше судбину Србије, Јово Бакић који директно позива на насиље на улици, Ђилас који је родоначелник ријалитија у Србији и то у Пионирском граду, Младен Обрадовић из Образа који је кривично осуђен због изазивања мржње, Мариника, Драгана Ракић? Заиста?", рекла је Брнабић.

"И како се боре против насиља? Тако што 2 сата малтретирају све остале људе да не могу слободно да се крећу? Тако што на Владу лепе плакат "Доживотна робија"? Тако што мењају власт на улици иако су чланови парламента, а власт је спустила цензус да би могли да уђу у исти тај парламент. То је демократија? То је владавина права? То су грађанске вредности?", изјавила је Брнабић.

"Мало је пијетета било према жртвама и њиховим породицама и на првом протесту, али га је свакако било. Нажалост, ни један захтев није био у вези са монструозним убиствима, већ су сви били чисто политички мотивисани. Овај други протест је већ био потпуно и нескривено политички. Било је пића, било је певања, било је претњи и политичке острашћености. Како је јучерашњи скуп био било како другачији од било код другог скупа опозиције? Какве везе је имао са убијеном децом?", упитала је Брнабић.

"Ми нисмо скренули ни мисли ни тему са трагедије - то су, нажалост, урадили неки други - они који су трагедију искористили за најниже и најбесмисленије политичарење. То на најбољи начин показује и фотомонтажа направљена у циљу да се покаже већи број људи на скупу. Зашто? Је л' 10 или 100 људи није довољно да се уједини у тузи? 10.000 није довољно па мора да се манипулише фотографијама? То је играње људским емоцијама, коришћење највеће трагедије за политички ћар. Мој твит је презир према томе, манипулацији људима у емотивно несносним тренуцима", рекла је Брнабић.

"Коначно, престаните да замењујете тезе - добри су они што манипулишу фотографијама јер нису задовољни (свакако импозантним) бројем људи на протесту (чиме и те људе вређају и њима манипулишу), а ужасни они који ту манипулацију на најочигледнији могући начин покажу", изјавила је Брнабић.

"У паралелној стварности коју правите, против насиља су они који би да јуре по улицама и тако смењују власт, а бездушни, безуби, дроце и сендвичари (како нас све називају) су они који би разговор да врате у институције, а одлуку о власти оставили изборима. И то је манипулација", рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Новости