Вести

БРНАБИЋ: ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ СА СУРИНАМОМ У МНОГИМ ОБЛАСТИМА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министром спољних послова, међународног бизниса и међународне сарадње Републике Суринам Албертом Рамчандом Рамдином.

Брнабић је, у пријатељском и срдачном разговору, истакла да Србију и Суринам вежу блиски дипломатски и политички односи и да се тренутно ради на јачању уговорне регулативе која ће омогућити бољу економску, трговинску, научну, здравствену, пољопривредну и другу сарадњу двеју земаља.

Брнабић је поновила да Србија изузетно цени и поштује то што је Суринам прва земља која је суспендовала признање једнострано проглашеног "Косова", што је поставило важан стандард који су касније примениле и многе друге земље.

Брнабић се посебно захвалила саговорнику на томе што је Влада Суринама подржала Србију у кандидатури за организацију Међународне светске изложбе EXPO 2027 у Београду, истакавши да се нада запаженом учешћу Суринама на овој манифестацији.

Рамдин је нагласио да значајне могућности сарадње постоје у области увођења нових технологија и стварања система одрживе пољопривреде, у чему је Србија постигла завидан успех и поседује вредна искуства.

 

 

 

Извор: Танјуг