Вести

БРНАБИЋ: ИСКОРИСТИТИ ПОТЕНЦИЈАЛЕ ЗА РАЗВОЈ ОДНОСА СА ГВИНЕЈОМ БИСАО

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председником Гвинеје Бисао Умаром Сисоко Ембалом о билатералним односима и економској сарадњи двеју земаља.

Брнабић је истакла да је Србија поносна на вишедеценијску историју одличних односа и да је неопходно радити на њиховом унапређењу у свим областима, имајући у виду недовољно искоришћене потенцијале.

Брнабић је нагласила да је Србија спремна да уложи додатне напоре у правцу интензивирања и повећања спољнотрговинске размене, као и у развоју других видова сарадње, са посебним акцентом на образовање, пољопривреду, туризам, ИТ сектор и спорт.

Председник Гвинеје Бисао је у разговору оценио да две земље имају одговорност да негују пријатељство и традиционалне односе који их кроз историју повезују, уз уверење да ће то пријатељство наставити да негују и будуће генерације.

Он је поздравио потписивање Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Гвинеје Бисао о укидању виза за носиоце дипломатских службених и специјалних пасоша и Меморандума о разумевању о успостављању механизама политичких консултација између Министарства спољних послова Србије и Министарства спољних послова Републике Гвинеје Бисао.

 

 

 

Извор: Танјуг