Вести

БРНАБИЋ: БОРИМ СЕ ЗА ИСТИНУ, ЗА ПРИСТОЈНУ И НОРМАЛНУ СРБИЈУ

Гост емисије "Добро јутро, Србијо" на Хепи телевизији била је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић која је током данашњег медијског иступања говорила о томе колико је заступљења у опозиционим медијима, вођеним кампањама и хајкама из свих оружја, као што је био годинама и председник Републике Србије Александар Вучић.

"Када смо урадили ту анализу, замолила сам свој тим да изброји на колико насловних страна је био Александар Вучић. "Данас" је ту победио, па онда "Нова" са 77 посто, и они су тада рекли две ствари,  да је то напад на њих, а какав је то напад на њих њиховим насловним странама? А друга ствар коју су рекли - "били бисте и ви премијерка на насловним странама да радите свој посао. Сад сам по њиховом мишљењу почела да радим свој посао, па сам на насловницама. То ми не смета. Мислим да смо отворили веома важну тему за наше друштво. Од тога нећу одустати, не зато што некога нападам, никада нисам никоме претила, нити тужила, нити угрожавала право изражавања, ни када су лагали о мени и мојој породици, када су изговарали најгоре бљувотине. Тада сам следила пример председника Вучића који никада никога није тужио, ни када су му најбруталније нападали породицу. Мислим да је то важна тема. Шта су у ствари напади на медије и да ли постоје медији које су свете краве? Нико о њима не сме да каже ништа. То је оно што ми је невероватно. Имам поверење у наше грађане, они ће судити шта је истина, а шта није ", рекла је Брнабић.

"Борим се само за истину, за пристојну и нормалну Србију. Оно што је било интересантно протекле недеље је да су тајкунски, опозициони медији послали писмо радној групи за безбедност и заштиту медија које је формирано на моју иницијативу. Они се нису одазвали на позиве, него су напустили ту радну групу. То говори о лицемерију и степену извртања информација. Сами од себе праве жртву. Тиме што радимо у овом тренутку, отварамо дебату шта је слободно и објективно новинарство. Директно штете интересима Србије. Имам обавезу да о томе причам, и о томе ћу отворено говорити као председница Владе једне државе која пролази кроз веома изазовна времена. Неће ме они ућуткати. Ја се нисам променила, радила сам за међународне организације, и све време сам радила за Србију и своју земљу. Јесам студирала у иностранству, али сам се вратила. Никада нисам желела да живим било где другде него у Србији. Њихов однос према мени се променио. Некад сам била елоквентна, сада сам мутава. Немам ништа против критике, али морам да укажем на медије који су увек на супротној страни од председника Вучића, шта год он урадио. То штети нашој држави. Имам пример лажних вести. Морали смо да сачувамо инвеститоре. Не смета ми да нас критикује, али оваква уређивачка политика не сме да постоји. Три дана заредом су били напади на породицу председника Вучића. Данило на свакој насловној страни таблоида, то представља психолошки рат. Никаквог смисла нема. Замислите било кога оца да из дана у дан то мора да гледа. Каква ће сутра бизарна карикатура да се појави о мом сину, само зато што је моје дете? ",  објаснила је између осталог Брнабић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи