Вести

БОЖИЋ: ВУЧИЋ У ЊУЈОРКУ ИМАО ХРАБАР ГОВОР

Председник Вучић је у Уједињеним нацијама истакао да дупли аршини за примену повеље УН не смеју у свету постојати, рекла је потпредседница Народне Скупштине Републике Србије Сандра Божић, гостујући на телевизији Пинк.

Божић је, сумирајући утиске из посете Њујорку, рекла да је било напорно и тешко, али да је било поучно видети и у првом лицу како то све тамо изгледа.

"Основни утисак јесте да је председник Александар Вучић, управо онако како смо ми то доживели, имао један превасходно храбар говор. Храбар из неколико разлога. Као прво, на територији великих и моћних, рекао је све оно што мисле они који су мали и мање моћни", истакла је Божић.

Како је рекла, то он није учинио први пут. Додаје да је и на прошлом заседању, чак и у доста тешким тренуцима посетио на ствари које је рекао и овог пута.

"Председник је рекао да дупли аршини за примену повеље УН не смеју у свету постојати. Овог пута био је још директнији и оштрији и рекао је оно што суштински сви мисле, или скоро сви", рекла је Божић.

Како истиче, мало ко је тако директно и тако јасно то истакао као што је то урадио Александар Вучић.

Божић је рекла да је било занимљиво чути све замерке, додаје да је председник Вучић био први који је о томе говорио, и сада је, како је рекла, разобличио лицемерје колективног запада.

"Они се позивају на поштовање повеље УН по питању Украјине, а што очигледно у примеру Србије не стоји. Вучић је први српски председник који је правим начином назвао оно што се Србији чинили 1999. године. Назвао је то агресијом. До сада се о томе није причало речима које не би могле разљутити неке моћнике. У том смислу је његов говор неустрашив и врло храбар", рекла је Божић.

Како је рекла, подсетио је да је дупли стандард коришћен и у том смислу.

Када је атмосфера која је тамо владала у питању, Божић је рекла да су се према Вучићу сви опходили са пуним поштовањем.

"Вучић је чак и на јутјубу имао највећи број прегледа. То би требало да буде уз говор председника Бајдена, што је по сили прилика нормално, најгледанији видео", рекла је Божић и додала да је његово гостовање на Њуз максу било врло запажено.

 

 

Извор: ТВ Пинк