Саопштења

Саопштење за јавност повереника ОО СНС Богатић

Општински одбор СНС у Богатићу, на челу са повереницима Миланом Дамњановић, Теодором Теодоровић и Синишом Пузић, најоштрије осуђује јучерашњи покушај напада на председника Републике Србије Александра Вучића, који су испред РТС – а организовали истрошени лидери Савеза за Србију, тајкун Драган Ђилас и његови полтрони Бошко Обрадовић и Вук Јеремић.

Док председник Вучић промовише земљу и подиже њен углед, ова „господа“, у недостатку сопственог политичког програма и било какве конструктивне идеје која би била у интересу грађана, брутално га свакодневно напада, не бирајући средства, место, ни време. Пресретање на улици, вређање, спомињање породице у најпримитивнијем контексту, малициозно пласирање гнусних лажи су само неки од примера њиховог екстремистичког понашања. Свесни чињенице да их народ не жели и да се путем избора никад не могу вратити на власт, очајнички желе да у земљи изазову друштвену нестабилност, која би довела до уличних нереда и свеопштог хаоса, а потом и њиховог насилног преузимања власти - то најбоље показује какви су људи и на шта су све спремни.

Огромна лична мржња тих људи је показатељ њихове свеопште немоћи и страха. Нетрпељивост коју јавно показују према већинској, пристојној Србији је попримила озбиљне обрисе и прети да ескалира у теже облике сукоба, а који могу да доведу и до трагичних последица.

Стога је потребно упутити оштру осуду таквог избора метода борбе у нашем друштвено - политичком животу. Прижељкивање грађанског рата и губитка недужих живота неће дочекати у данашњој Србији, јер наши грађани ће увек пре изабрати мир и стабилност, економски напредак и просперитет, демократске вредности и улазак у ЕУ, него фашистичку идеологију, насиље, пљачку, криминал и корупцију.