Саопштења

ПЕТКОВИЋ: ЈОШ ЈЕДАН ЛИЦЕМЕРНИ ПОКУШАЈ ДА СЕ ОСПОРИ ВЕРСКИ ЗНАЧАЈ ДЕЧАНА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 11.04.2021.

 

Петар Петковић

члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Оптужбе које су данас пласиране на рачун игумана манастира Високи Дечани, оца Саве Јањића пажљиво су смишљене да би се замаскирала права истина о угрожености овог светог места, које се због учесталих напада екстремиста пуних 20 година налази под оружаном заштитом међународних снага.

Такве бесмислене оптужбе, не само да немају никакво утемељење у реалности, него су и лицемерни покушаји да се тезе замене и монаси прогласе ратним злочинцима. Њима се, међутим, додатно црта мета на чело игумана Дечана, а ова светиња проглашава легитимном метом, јер јој се оспорава њен духовни и верски значај и улога?!

Од тренутка када је организација "Европа ностра" сврстала манастир Високи Дечани на листу седам најугрожених локалитета у 2021. години, не престају покушаји Приштине да релативизује ово чињенично и доказима поткрепљено стање.

Нити су Високи Дечани сами себе гранатирали, нити је отац Харитон сам себи одсекао главу 1999. године.

Зато су апсурдни покушаји да се самозвано Kосово самопрогласи оазом мултикултуралности и верске толеранције, када свакодневно имамо инциденте на терену о којима је обавештена и Европска унија, као и све релевантне међународне институције на Kосову и Метохији.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА