Саопштења

ОРЛИЋ: НАЈВЕЋИ ДЕО СИЛНИХ МИЛИОНА ЂИЛАС ЈЕ УЗЕО КАДА ЈЕ ЗАЈАХАО БЕОГРАД

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.04.2021.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Када год се жути тајкун Драган Ђилас лати Београда, реч је само о класичном повратку на место злочина. Највећи део свих оних силних милиона које је награбио из туђих џепова, бесомучно пљачкајући народне ресурсе, да би их потом сејао по тајним рачунима од Маурицијуса, преко Америке, до Хонгконга - Ђилас је узео управо у време када је зајахао Београд. Изгледа, радо се сећа тог времена и поновио би све, само ако се укаже прилика.

Његов је суштински проблем што се тог времена сећају и – сви остали. Па тако, чим Ђилас почне нешто да бунца на тему вртића које родитељи не плаћају, људи се одмах сете како је Ђилас те вртиће наплаћивао дупло. А места није било, за више од 20 хиљада малишана. Само је драња коже са леђа родитеља – било. Кад Ђилас помене породиље и пензионере, људи се прво сете да је и породиљама и пензионерима остао дужан на милионе евра, па их је тек након што је Ђилас отеран савесна градска власт у потпуности исплатила. Није бахатог тајкуна било брига ни за те људе. Био је заузет препродајом секунди. Чим данас Ђилас заусти о здравом оброку за ђаке, људима пред очи дође слика пола милиона родитеља које су он и његов картел оставили без посла – а њихову децу без икаквог оброка. Само о себи је бринула жута банда, све летујући на Маурицијусу - јер је „здраво“. А и оброци су тамо лепи. Па кад Ђилас изусти реч „мост“, већ се сви рефлексно ухвате за новчаник. Сете се људи стотина милиона евра народних пара узетих на само једном мосту у време Ђиласових лопова, и прође људе језа. Виде већ како те паре лете негде пут Швајцарске. Кад, на крају, Ђилас још помене „домаће фирме“, поштен свет више не осећа ништа друго сем гађења и гнева. Јер људи знају, памте: цео Београд је тада похлепни, вечито незасити лопов, претворио у – своју приватну фирму. И сада то исто људима нуди поново? Стварно?

Оно што Ђилас и екипа са платног списка у његовој фирми, трагично заглављени у прошлости, очигледно не разумеју, је - да су се и Београд и Србија неповратно променили. Док чистимо све оно што су они упропастили, градимо све оно што су нам они одузели, подижемо стандард сваком човеку и сваком детету стварамо разлоге да своју будућност види овде – никоме више не пада на памет да се враћа у време пљачке, отимачине, незнања и бахатости преко леђа народа. Њихово је прошло. Неће то променити ни претњама насиљем, одмаздом, реваншизмом, шишањем жена до главе... Народ их се не плаши. И спреман је на сваким изборима то да им покаже.

Немају Ђилас, Маринике Маурицијус, живописни прада манекени из Хонгконга и слични више шта да траже ни у Београду, ни у Србији. Можда да пробају у Швајцарској, на пример: тамо их још не знају, а и за њихове финансије су учинили значајно више.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА