Вести

ВУЧИЋ: НАШЕ ЈЕ ДА НЕ ДОЗВОЛИМО ДА ЛАЖ ПОБЕДИ ИСТИНУ

Председник Републике Србије Александар Вучић поручио је да никада мање земаља није обележавало Дан победе над фашизмом, да се у нашем региону прекрајају чињенице и покушава да се фалсификује историја и да је због тога, на свима нама да не кријемо истину, већ да о свему отворено говоримо, како се не би десило да лаж победи истину.

Вучић је своје обраћање на свечаној академији поводом Дана победе над фашизмом, почео стиховима “Kрваве бајке” Десанке Максимовић, истичући да управо ти стихови, као и поема “Стојанка мајка Kнежопољка” Скендера Kуленовића на најбољи начин описују трагедију српског народа и све што се догодило у Другом светском рату.

“Тешко је говорити данас, јер иако сви данас у савременом свету желе да кажу како поштују жртве ужаса рата, велики део на сваки начин и по сваку цену, покушава да промени ток историје, да жртву прогласи за џелата, а џелата за жртву”, поручио је Вучић.

Иако се на академији чуло да све више земаља обележава и слави Дан победе, Вучић је истакао да са тим не може да се сагласи, јер је управо супротно.

“Суштински, никада мање земаља није обележавало Дан победе над фашизмом и наше је да не кријемо истину, већ да отворено о томе говоримо и не дозволимо да лаж победи ту истину”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао и да није случајно што се данас ниподаштава улога Црвене армије и баца под ноге чињеница да је за слободу Европе животе дало 22 милиона Совјета, највише Руса.

“Онда није чудо ни што у нашем региону присуствујемо дневном прекрајању чињеница и покушају потпуног фалсификовања историје”, рекао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг