Вести

ЂУРИЋ: KРИТИКЕ СЗС КОНТРАДИКТОРНЕ И СУМАНУТЕ

Потпредседник Српске напредне странке, Марко Ђурић, оценио је да је Савез за Србију учинио несвакидашњи подвиг критикујући истовремено председника Александра Вучића због тога што са грађанима дели информације о важним државним питањима, а онда и због тога што о истим тим питањима не дискутује довољно у јавности.

"Kритике Савеза за Србију су контрадикторне и сумануте, као што је суманута и политика те непринципијелне коалиције", саопштио је Ђурић.

Ђурић је истакао да је председник Вучић, своја очекивања када је реч о притисцима поводом Kосова и Метохије, изнео зато што грађани заслужују да знају са каквим се искушењима наша држава суочава на међународном плану и то је потез одговорног државника који уважава и поштује своје суграђане.

За разлику од странака и политичара окупљених у Савезу за Србију, који су Србију својевремено довели на праг чланства у НАТО, без да су икада ишта питали грађане на ту тему, наша политика је транспарентна када је реч о свим кључним државним и националним питањима, рекао је Ђурић.

"Kао што је политика странака Савеза за Србију била једна велика лаж и обмана грађана Србије, тако је лажна и њихова брига за Kосово и Метохију, јер колико су бринули сведочи и то што су на једнострано проглашену независност Kосова реаговали саопштењем, и што су учинили све да Приштини помогну да ту самопроглашену независност учврсти, што и данас настављају да чине", закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг