Вести

ВУЧИЋ: УСПЕШНА СРБИЈА, САМО АКО СЕ ВАКЦИНИШЕМО

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да ће овог месеца почети исплате новчане помоћи грађанима, наводећи да ће први помоћ добити 6. маја пензионери, а касније током месеца и остали грађани.

"Мај је месец у којем ћете на најбољи могући начин моћи да видите резултате свог рада, али и резултате успеха српске државе", навео је Вучић.

Вучић је рекао да ће 6. маја бити исплаћено 30 евра помоћи и подршке свим пензионерима, а дан касније корисницима социјалне помоћи и запосленима у заводима за извршење кривичних санкција и додао је да ће 10. маја бити исплаћено 50 одсто минималца српским предузетницима - малим, средњим и великим предузећима.

Вучић је истакао да ће 12. маја почети исплата по 30 евра свим осталим грађанима који су се пријавили.

"Већ 20. маја крећемо са исплатом 100 евра за све грађане српске националности који су се пријавили на Косову и Метохији и 200 евра за незапослене на Косову и Метохији. Одмах потом крећемо с другом траншом од 600 евра за наше превознике", најавио је Вучић.

Вучић је рекао да је све то могуће захваљујући стрпљењу, раду и труду грађана.

Вучић је поново позвао грађане да се вакцинишу.

"Истовремено, хоћу да вас позовем још једном да се вакцинишете и да покушамо да завршимо са пандемијом, да је победимо, и онда ћемо имати још више успеха и још боље резултате", рекао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг