Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ОПРЕДЕЉЕНА ЗА МИР И СТАБИЛНОСТ У РЕГИОНУ

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом.

Високи представник Жозеп Борел изразио је задовољство напретком оствареним у дијалогу Београда и Приштине на састанку главних преговарача и специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака, који су усвојили мапу пута у примени споразума енергетици.

Председник Александар Вучић је рекао да је Србија опредељена за дијалог као једини начин решавања отворених питања и постизања одрживог договора у корист свакодневног живота Срба и Албанаца, као и мира и стабилности у региону.

Председник Вучић је такође, уочи предстојећег Самита Европске уније и Западног Балкана у Бриселу, обавестио високог представника Борела да је јутрос разговарао са премијерима Албаније и Северне Македоније Едијем Рамом и Димитром Ковачевским, као и о постигнутом договору да, након консултација са владама и саветничким тимовима, сутра у подне буде објављена заједничка одлука о евентуалном учешћу на том скупу.

 

 

 

Извор: Танјуг