Вести

ВУЧИЋ ОБИШАО ВИНАРИЈУ "ЛАСТАР" У СЕКУРИЧУ

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је винарију "Ластар" у селу Секурич, у општини Рековац.

Вучић је рекао да ће винари моћи да извозе велике количине вина, ако са Кином будемо направили споразум о слободној трговини, као и да се ради на томе.

Вучић је обишао просторе у којима се прави, складишти и проба вино и рекао да је пио "Ластар" вина, али да до сада није био у "Ластар" винарији.

"Поносан сам на то што овакве винарије имамо у Србији, да људи оволико новца улажу и да се боре за своју породицу и бољитак, да оставе нешто што ће да остане не само у Рековцу, већ и целој Србији. Надам се да ће наследници умети да раде и зарађују још више од својих родитеља", рекао је Вучић.

Вучић је честитао власницима винарије и захвалио на томе што раде, те истакао да су "Ластар" вина одлична.

"Хвала вам за ове величанствене винограде и за то што користите државне субвенције, јер ми смо их због тога и направили. Желимо да људи потроше новац и да могу да улажу у своју земљу, у свој посао, да верују у себе и своју снагу", рекао је Вучић и додао:

"Све што имате и што можете да искористите и у будућности, молим вас да то урадите", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је на држави да додатно поправи инфраструктуру, посебно да би људи из другог дела, пре свега од Западне Мораве, могли лакше да долазе.

"Да направимо путеве и од Чачка до Трстеника, а наравно и из Крагујевца, Ћуприје, Параћина, свих околних општина", додао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг