Вести

ВУЧИЋ: ЦИЉ ЈЕ ДА РЕКОВАЦ ЖИВИ, ДА ДЕЦА ИМАЈУ БУДУЋНОСТ

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је, након Деспотовца и Параћина и општину Рековац, где је обишао реконструисани Дом културе, који је обновљен после скоро пет деценија.

Вучић је окупљеним грађанима поручио да има неколико добрих вести за њих, јер ће се радити пут ка Крагујевцу, као и нова канализациона мрежа, додајући да је најважније да се нађе неки мањи инвеститор за Рековац.

"Владика Јован ми је рекао за једну пословицу - Ако је Шумадија срце Србије, онда је Левач срце Шумадије. Значи да нам је Левач најважнији део срца", рекао је Вучић који је у Рековцу са владиком шумадијским Јованом, потпредседницом Владе и министарком културе и информисања Мајом Гојковић и потпредседником Владе и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславом Недимовићем.

"Држите ме за реч, видећете шта ћемо да урадимо", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да ће неколико ствари да промене изглед Рековца, а једна од њих је и 3,5 километара пута ка Крагујевцу.

"То ће бити урађено сада, брзо, видећете машине за 15 дана", рекао је Вучић.

Уз 57 милиона за завршетак водовода у Рековцу, биће решени проблеми после више деценија.

Најавио је да ће Рековац добити и нову канализацију, пречистаче воде, што је спас за животну средину, а радиће се и пројекат за Дом здравља, како би постао боље место за лечење.

"Оно што је најтеже, а најважније је да нађемо малу фабрику. Нема превише људи, али морамо да пронађемо неку мању фабрику за око 200 људи, посебно да жене запослимо и томе бисмо највећи део проблема решили", поручио је Вучић.

То је, како је рекао, оно што држава може да уради, јер је циљ да Рековац живи, да деца имају будућност и да знају да ће да живе на бољем месту него данас.

"Када нађете шта све још треба, желимо да мотивишемо људе да остану. Немамо довољно деце у Србији. Иако се на мене љуте када о томе говорим, шта ће нам све што градимо, ако нема ко да после нас у томе ужива? Желимо да имамо више деце, али ако овако наставимо, ми ћемо да изгубимо Левач... Молим вас да нам помогнете да се заједнички изборимо за Рековац, за Левач, за свако село, домаћинство, да верујемо у себе", рекао је Вучић.

Додао је да је дошао као председник, не да прича пред изборе, већ ће врло брзо све што је обећао, бити урађено.

Председник Вучић је дочекан традиционално, уз со и погачу, а добродошлицу су му пожелели и најмлађи чланови КУД "Левач" из Рековца.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк