Вести

ВУЧЕВИЋ: ТЕПИЋЕВА И ТАДИЋ ИЗНОСЕ НЕБУЛОЗЕ

Одлука о извозу оружја у Јерменију донета је у време режима Бориса Тадића и владе Мирка Цветковића, што је документовано Закључком Владе Србије од 24. маја 2012. године, подсећа потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић.

Вучевић је рекао да је према хронологији јасно ко говори истину, а ко лаж.

Србија је 2006. године донела одлуку о забрани извоза оружја у Азербејџан, Јерменију, Молдавију и Грузију, да би режим Бориса Тадића и влада Мирка Цветковића, 13. октобра 2011. године одлучили да дозволе извоз у Азербејџан. Почетком фебруара ову одлуку проширују на готове производе војно-наменске индустрије, а 24. маја 2012. године доносе одлуку о дозвољавању извоза оружја у Јерменију на захтев Министарства економије, подсећа Вучевић.

Подсећа и да је у то време министар одбране био Драган Шутановац, градоначелник Београда Драган Ђилас, а да је одлука од 24. маја настала четири дана након другог круга председничких избора, односно онда када се већ знало да је Тадић изгубио изборе.

У предвечерје своје власти дозвољавате извоз оружја у Јерменију. То можда и није спорно, али зашто се данас ова одлука инструментализује за политички напад на председника Вучића, иако сте сами формално уредили процес успостављања трговине, запитао је Вучевић.

Додаје да су односи Србије и Азербејџана на одличном нивоу, упркос наводима појединаца.

Србија брине о својим интересима, жели да развија добре односе и са Азербејџаном и са Јерменијом, и тежи јачању наменске индустрије која је једна од највећих извозних компоненти наше привреде. Невероватно је да нас оптужују за нешто што су они започели, на захтев њиховог министарства и владе, рекао је Вучевић.

Додаје да и Тепићева и Тадић износе небулозе.

Да је то барем смислено и сувисло, већ је овде толико јасно да не говоре истину. Тепићеву не можемо да ухватимо када је реч о промени странака, јер из једне у другу прелеће јако брзо, а по питању истине, ту је јако транспарентна, рекао је Вучевић и додаје:

Износили су петходних година бројне неистине, од стотине мртвих у Обреновцу у поплавама 2014.године, до веза председника и његовог брата око Јовањице. Не могу се побројати све афере које фабрикују у нади да ће урушити систем стабилности у држави и да ће успети да узму понеки политички поен.

 

Ситуација са коронавирусом у Новом Саду се стабилизује

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Новом Саду, Вучевић је рекао да се она стабилизује и да прелази из неповољне у нестабилну.

Не можемо рећи да смо завршили са вирусом. Имали смо негативан тренд од половине јула до почетка августа, али се ситуација сада нормализује. Имамо мањи број прегледа и сваки дан имамо већи број отпуста него пријема, што значи да долази до релаксације притиска на здравствени ситем, рекао је Вучевић.

Додаје да није реално да базени остану отворени, мада Штранд функционише јер има капацитете и инфраструктуру да прими већи број људи.

 

Обилазница око Новог Сада најважнији инфраструктурни пројекат

Када је реч о инфраструктурним пројектима у Новом Саду, Вучевић је рекао да се свакодневно отварају нова градилишта, а да она која већ постоје увелико раде.

Град је сада најраскопанији после избора, а кључни пројекат нам је обилазница са мостом око Новог Сада која ће растеретити западни улазно-излазни правац и којом ће град добити четврти мост. Ово је капиталан пројекат, проглашен је за пројекат од националног значаја и у рангу је са ауто-путем Милош Велики, као и са Моравским и Фрушкогорским коридором, рекао је Вучевић.

Подсећа да се гради и брза пруга Београд-Нови Сад, којом ће се од града до града стизати за пола сата.

То је фантастичан пројекат! Биће пријемчивије ићи возом него колима, а најмодернијом пругом се стиже за час. Наша два највећа града ће кроз овај пројекат бити никад ближе један другом и очекујем да пруга буде готова на јесен следеће године, рекао је Вучевић.

 

Четири опције у игри за коалицију

На питање са ким ће Српска напредна странка у коалицију, Вучевић је рекао да постоје четири опције.

Ништа вам ново нећу рећи када кажем да су чланови Председништва у сразмерним бројевима имали подељена мишљења о томе како треба формирати Владу: да ли са СПС-ом, да ли са СПАС-ом, да ли и са СПС-ом и са СПАС-ом. У све три опције заступљене су и мањине, а четврта опција је СНС сама са мањинама. Политички и легитимно је могућа и ова опција и сада је на нама да се одлучимо за ону најделотворнију. Не ради се о отимачини ресора, већ о стварању јаке владе која ће уз председника радити у корист грађана и бити спремна за тежак период који је пред нама, рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Пинк