Вести

ВУЧЕВИЋ: ТАЛЕНТОВАНИ ЉУДИ СУ МЕРА НАШЕГ УСПЕХА И ГАРАНТ БУДУЋНОСТИ

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаној додели стипендија "Доситеја" најбољим студентима у организацији Фонда за младе таленте Републике Србије. Свечаности су присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је студентима поручио да су њихови успеси мерило квалитета, и значе извеснију будућност за све нас.

"Све што ради држава Србија, предвођена председником Вучићем, ради да изгради путеве, да ви останете овде и да заједно правимо бољу Србију", рекао је Вучевић.

"Ништа није случајно, ни један резултат, ни једна награда, јер иза свега тога стоје марљив и предан рад и велика посвећеност. И није случајно што је Нови Сад вечерас центар наше младости и памети, јер скоро половина ових фантастичних младих људи, добитника стипендије "Доситеја", њих око 600, јесте са факултета Универзитета у Новом Саду", рекао је Вучевић.

"И ако ме питате како се мери успех једног града – то је одговор. Ти млади, талентовани људи су мера нашег успеха и гарант будућности. Последњих десет година, Српска Атина је створила рецепт којим се спречава одлазак наших младих стручњака. Инвестициони бум који је град доживео, долазак преко 30 великих инвеститора који су уложили стотине милиона евра, међу којима су највећи светски брендови из области електронске, гејминг и ИТ индустрије, затим, отварање научно-технолошких паркова, института и хабова. Све су то јасне смернице да је ово град будућности, у сваком сегменту живота. Млади у Новом Саду сада имају шансу да овде створе озбиљне каријере, и они то знају. Држава им путем "Доситеје" пружа руку у периоду када одлучују о својој будућности и бирају свој пут. Иако ти путеви воде ка изазовима и новим знањима, желим да их увек враћају овде, у њихов град, у њихову земљу", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг