Вести

ВУЧЕВИЋ: НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ "CONTINENTAL" ФАБРИКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Радну зону Каћ где је посетио погон фабрике "Continental Automotive" у којој напредују радови на изградњи друге фабрике те компаније у Новом Саду.

"Continental" послује на четири локације у граду, тренутно запошљава преко 1000 радника, од којих је 800 инжењера и преко 200 радника у фабрици.

Радови на новом постројењу приводе се крају, зграда нове фабрике имаће више од 30 000 квадратних метара производног и канцеларијског простора и биће једна од највећих "Continental" фабрика у свету.

"Ако је судећи по успеху инвестиције "Continental" Нови Сад има сигурну и извесну будућност, посебно у области привреде и економије. Веома сам поносан на све што та компанија ради, јер последично, она доприноси бољитку, како града, тако и државе. Такав успех се ствара заједничким марљивим, одговорним радом и озбиљним пословним и политичким одлукама. Дешава се оно што смо најављивали пре неколико година, а то је константан развој инвестиција у нашем граду", рекао је Вучевић.

Навео је да објекат у Радној зони Каћ напредује фантастичном брзином, те да је задовољан како Град паралелно са "Continental"-ом у заједничком договору припрема индистријску зону у Каћу инфраструктурно.

Како је објаснио Управа за грађевинско земљиште и инвестиције и ЈКП "Водовод и канализација" раде синхронизовано, тако да ће локалитет бити одлично опремљен. У то је из буџета Града уложено 1,4 милијарди динара, а он има капацитет да се и даље развија. "Долазак овакве компаније није само питање економије, него има шири друштвени значај и веома смо захвални великој подршци државног руководства. На јесен ћемо обићи усељену фабрику, прву у овој радној зони, а надам се не и последњу", рекао је Вучевић.

Вучевић је са представницима градске управе и јавно-комуналних предузећа обишао и радове на инфраструктурном уређењу Радне зоне Каћ у оквиру које се спроводе инвестиције везане за ту зону. Управа за грађевинско земљиште и инвестиције финансира изградњу прилазних саобраћајница, пешачких и бициклистичких стаза, атмосферске канализације и јавног осветљења, док ЈКП "Водовод и канализација" изводи радове на изградњи водоводне и фекалне канализационе мреже.

 

 

 

Извор: Танјуг