Вести

ВЕСИЋ: ПОМАЖЕМО ПОРОДИЦИ САВИЋ КОЈА ЈЕ ИЗГУБИЛА СВЕ У ПОПЛАВАМА

Члан Председништва Српске напредне странке, Горан Весић, гостујући у јутарњем програму Прве телевизије, рекао је да je за породицу Савић чуо управо када је прошле недеље гостовао на овој телевизији.

"Прошлог петка када сам гостовао на вашој телевизији, видео сам прилог о породици Савић која је претрпела велику штету у скорашњим поплавама.

Трудим се када год могу и када видим неку овакву причу да помогнем, знам да не могу свима да помогнем, али ова прича ме је посебно дирнула, јер је ту и беба од месец дана и  троје мале деце.

Због тога сам заједно са својим пријатељима преко Фондације града Београда "Гнездо", одлучио да прикупимо средства која су потребна породици Савић.

Прво смо хтели да реновирамо стан, али се испоставило да су они подстанари тако да ћемо са прикупљеним средствима да им изнајмимо стан у Земуну на годину дана.

Припремили смо намештај и све што је неопходно овој петочланој породици да наставе нормалан живот", изјавио је Весић.

Весић је рекао да можемо једни другима пуно да помогнемо ако покажемо мало емпатије и изразио захвалност Фондацији "Гнездо".

"Ово је једна дивна Фондација која припада граду Београду и помаже децу и омладину.

Тренутно Фондација завршава две куће у Сурчину, једну за породицу са деветоро деце а другу за породицу са петоро деце које нису имале где да живе. Уз помоћ Фондације завршава се пет кућа у Петрињи за наше људе који су свој дом изгубили у страшним земљотресима пре две године.

"Гнездо"  је уз помоћ једне кинеске компаније донирала таблете и рачунаре за децу са Косова и Метохије а сада смо помогли и породици Савић", истакао је Весић.

Мама Маја, је рекла да је пресрећна што је неко чуо њихов позив за помоћ и захвалила се Тањи Поповић директорки Фондације "Гнездо" и господину Горану Весићу.

"Стан на годину дана је нешто о чему смо само могли да сањамо, свим срце сам захвална на помоћи коју нам пружају, јер највећи страх сваког родитеља је да не изгуби кров над главом што се нама управо и догодило", нагласила је Маја.

 

Србији је потребна оперативна Влада која ће да решава проблеме

Весић је рекао да очекује да ће Влада бити формирана пре законског рока од три месеца, како је и најавио председник Вучић.

"Очекујем да се до краја месеца конституише Парламент. Председник  је отпочео консултације са свим парламентарним странкама које желе да дођу на консултације, на жалост има их неколико које нису желеле да дођу и ако је то не кажем обавеза али је део демократске процедуре.

Морате да поштујете институцију без обзира да ли сте у власти или не.

Када се заврше консултације тада ће председник одлучити кога жели за мандатара. Као члан Српске напредне странке очекујем и надам се да ће мандатар бити из редова наше политичке организације. Ми имамо највише посланика, шест пута више од прве следеће странке и четири пута више од следеће посланичке групе. Након тога, мандатар ће изаћи са предлогом Владом и са обезбеђеном већином од најмање 126 посланика, колико је потребно да она буде изабрана.

Са нашим традиционалним коалиционим партнером Савезом војвођанских Мађара имамо 127 посланика и то је више и него довољно да се формира власт", рекао је Весић.

Весић је додао и да је Српска напредна странка државотворна странка и да је то показала у прошлости тако што смо узимали у коалицију и странке које нам нису требале јер смо сами имали већину али да је то било "у интересу Србије".

"Очекујем да Влада буде формирана много раније, као што је председник најавио, јер нас чека тешка зима, најтежа на нашем континенту од завршетка Другог светског рата. Погледајте шта се дешава у Европи, не зна се да ли ће бити гаса, владе траже од грађана да штеде енергију, цене хране расту. Ми смо зајваљујући ангажованости председника Вучића још прошле јесени почели да набављамо храну и енергенте. У бољој смо ситуацији него други, али нисмо изловано острво ми живимо у Европи и неминовно је да ће цела ова ситуација утицати и на нашу државу”, изјавио је Весић.

"Трудимо се да сачувамо животни стандард, 1. јануара биће повећање пензија од 19.2 одсто, затим повећање минималца од 14 одсто, председник  је најавио и више једнократних помоћи.

Наша обавеза је да сачувамо животни стандард становништва, да сачувамо економску и политичку стабилност да сачувамо земљу од рата и да обезбедио даљи прилив страних инвестиција.

Ово су све задаци који су пред Владом и за то нам је потребна оперативна Влада која ће решавати проблеме", закључио је Весић.

 

 

Извор: СНС/ТВ Прва