Вести

ВЕСИЋ: НОВА ВЛАДА ЋЕ БИТИ СПОСОБНА ДА ИЗДРЖИ ПРИТИСКЕ СПОЉА

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић изјавио је данас да Србију очекују тешки преговори о Kосову и Метохији и да је потребна стабилна влада која ће издржати притиске споља.

Весић је рекао да ће нова Влада Србије бити управо таква.

"Чекају нас и притисци споља, јер свака од великих сила има неко своје решење које жели да спроведе. Нама је у Београду потребна влада која ће решавати те проблеме, која ће помагати на тај начин председнику да се избори за најбоље могуће решење за српски народ", рекао је Весић.

Весић је додао да није упућен у то да ли ће влада бити формирана средином октобра или који дан касније или раније.

Весић је истакао да је СНС државотворна странка која спроводи корените промене, а оне, како је рекао, не могу да се спроведу без велике подршке грађана.

"Ми никада нисмо сами кренули да направимо владу иако од 2014. имамо самостално већину, СНС је могла самостално да направи своју власт. Имамо коалиционе партнере, имамо оне с којима можемо такође да разговарамо, увек смо се трудили да направимо што шири консензус и што више странака да буде укључено", рекао је Весић.

Весић је додао је да је идеја СНС, коју представља и председник Александар Вучић, идеја реформи, политичких, друштвених, економских, и решавања проблема који нису решени читав век, као што је Kосово и Метохија, и зато се труди да окупи заиста најшири спектар у српском друштву.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Б92