Вести

ВЕСИЋ: НИКАДА НИСАМ УПОЗНАО ПОВРШНИЈЕГ И НЕОБРАЗОВАНИЈЕГ ПОЛИТИЧАРА ОД ДРАГАНА ЂИЛАСА

Заменик градоначелника Београда и члан Председништва Српске напредне странке, Горан Весић, огласио се поруком за лидера опозиције Драгана Ђиласа.

Никада нисам упознао површнијег и необразованијег политичара од Драгана Ђиласа. Значи, по Ђиласу, Србија не сме да ангажује руског вајара да буде аутор споменику Стефану Немањи као и да га излије у свом атељеу у Москви? А САД су могле да “увезу” како то незналица каже Kип Слободе, симбол Њујорка и САД, из Француске? То је у реду?

Иначе, док је био градоначелник, Ђиласу није сметало да “увезе” споменик из Азербејџана? Споменик некадашњем председнику Азербејџана Хајдару Алијеву? Није му ни сметало да испред општине Врачар постави чудо, ремек дело које и данас плаши децу.

Нема Ђилас проблем зато што споменик Стефану Немањи долази из Русије. Он има проблем што се у Београду уопште подиже споменик Стефану Немањи. Да га је желео подигао би за девет година колико је био власт у Србији и Београду.

Има Ђилас још један проблем - данас Савски трг постаје најуређенији део Београда, највећи пешачки трг у Србији са преуређеном зградом Старе железничке станице. У његово време овај део града звао се “штајга”. Е у томе је разлика између нас и вас. Ми уређујемо град, а у Ђиласово време он је личио на “штајгу” као и Ђиласова политика.

 

 

Извор: pink.rs