Вести

ВЕСИЋ: МОРАМО ДА САЧУВАМО ЕКОНОМСКУ СТАБИЛНОСТ

Постоји једна црвена линија, а то је интерес Србије. Ако се борите за интерес Србије, то значи да се не борите за Русију или Америку, сматра члан Председништва Српске напредне странке, Горан Весић.

Весић се осврнуо и на тренутну кризу која погађа целу Европу, али и на то како то утиче на Србију.

"Без обзира на то што смо се ми добро припремили за ову кризу. Ми нисмо изоловано острво, ми смо део Европе. Ако расту цене неких производа у Европи рашће и у Србији, ми то не можемо да избегнемо. Морамо да сачувамо економску стабилност, политичку стабилност и да сачувамо земљу од рата. Зато ће бити раст пензија од 19,2%, зато ће и минималац бити повећан за 14%", рекао је Весић.

Весић је потом навео и шта представља црвена линија за Српску напредну старнку.

"Постоји једна црвена линија и то је интерес Србије. Ако се борите за интерес Србије, то значи да се не борите за Русију или Америку. Имате претеривање и на једној и на другој страни. Србија има своју политику и своју столицу. Немојте нас увлачити у туђе ратове. Партнери СНС могу да буду само политичари који не бирају стране", рекао је Весић.

Формирање нове Владе и даље је у центру пажње. А резултате и утиске са консултација са лидерима парламентарних листа председник Александар Вучић, како је најавио, објавиће по окончању разговора са свима који ће имати посланике у новом сазиву Скупштине Србије.

Дотакао се и СПС са којим имају сарадњу на другим нивоима власти.

"Ми смо до сада сарађивали са СПС и када математички није био потребан за избор Владе. Ја сам веома љут на неке странке које су ћутале у кампањама о санкцијама Русији и онда су првог дана после избора изашле и рекле да их треба увести. Било би поштено да су то у кампањи рекли. Ако се већ за нешто залажете, реците људима за какву кампању гласају. Ми би смо добили више гласова да нисмо били популисти односно да Вучић није одговорно причао шта нас чека и какву политику морамо да водимо", рекао је Весић.

 

 

Извор: ТВ Курир