Вести

ШАПИЋ: СВИ ЗАЈЕДНО РАДИМО ЗА НАПРЕДАК НАШЕГ ГРАДА

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да мисли да локал патриотизам, волети своју земљу, општину и народ није ништа ружно и истакао да ће радити на томе да то пробуди у грађанима престонице.

Београд је, каже, за њега најлепши град али и најгостопримљивији на свету, те сматра да сви који воле свој град, треба да дају допринос а Београд ће, каже, да им врати.

"Учинићу све да ми који га данас водимо, створимо услове да сутра, буде успешнији. Паралелно улазимо у изградњу две линије метроа што треба да буде готово у року од десет година. То ће суштински да промени саобраћајну инфраструктуру и квалитет живљења у Београду а сигуран сам и навику да колима не идемо свуда", рекао је Шапић.

Указао је да су највећи загађивачи индивидуална ложишта и аутомобили.

"Годишње се региструје 30 до 50 хиљада нових аутомобила. Са грађанима разговарам о стварима онако како јесте, иако то можда није оно што они желе да чују, али своју функцију доживљавам тако да град треба да спремим за следећа покољења. Мислим да на крају када имате такав приступ можете проблеме истински да решите а не декларативно. Једино право решење проблема је системско", навео је Шапић.

Идеја му је, каже, да направи "праву београдску картицу" како би сваки грађанин имао велике привилегије јер живи у Граду Београду.

"Просечна породица, са бакама и декама, може да има на годишњем нивоу и до пар хиљада евра бенефита. Захваљујући тој картици, грађани би могли да користе различите бесплатне програме...", рекао је Шапић и као пример навео учење енглеског језика или тренирање неког спорта.

Посебна пажња је, истакао је, треба да буде посвећена спортским теренима, игралиштима и парковима.

"Такође, желим посебно да се посветим и теми која се тиче безбедности у школама. Тамо где наша деца проводе највише времена родитељи морају да буду мирни и спокојни да им се тамо неће ништа десити", објаснио је Шапић.

"Визија је основ свега али без великог рада остаје само на папиру, фотографији. Без доброг тима то је немогуће остварити, а мој тим чине људи са великим искуством у руковођењу општином, комуналним предузећем и јавним превозом, а тим чине и градски секретари а сви заједно морам да радимо на истом циљу а то је напредак нашег града", навео је Шапић.

Када је у питању комуникација са грађанима он је најавио да ће се увести само један број телефона на који ће грађани добијати информације које их интересују и то већ од септембра али и да ће бити организована конференција за медије једном у десетак дана са темама од важности за живот грађана.

 

 

Извор: Танјуг/Студио Б