Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО ТЕЛЕФОНОМ СА ВИКТОРОМ ОРБАНОМ

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Двојица државника су још једном изразили искрену посвећеност билатералној сарадњи Србије и Мађарске и спремност да доприносе унапређењу пријатељских односа двеју земаља у различитим областима.

Председник Вучић и премијер Орбан су истакли да ће две земље једна другој бити потпора, те да ће заједно пролазити кроз све тешкоће које нас у наредном периоду очекују. Саговорници су се сагласили да ће наставити да граде првенствено пријатељски, али и партнерски однос, те да две земље могу у потпуности да рачунају једна на другу у тешким временима.

Осим о билатералним односима, председник Вучић и премијер Орбан су разговарали и о регионалној ситуацији, мигрантској кризи, различитим питањима у оквиру Европске уније, као и о горућим глобалним темама.

Председник Вучић је изразио захвалност мађарској Влади за помоћ око гасног складишта, као доприноса енергетској сигурности наше земље и потврди да успостављена сарадња у области енергетике добро тече.

Председник Вучић такође је најавио је скорашњи сусрет са председником Владе Мађарске, који ће бити још једна потврда изванредних пријатељских односа два братска народа, али и прилика за даље унапређење свеукупне сарадње. 

 

 

 

Извор: Танјуг