Вести

ПЕТКОВИЋ: ТАЧИ НИЈЕ ЗА ДИЈАЛОГ, ЊЕГОВ ПОТПИС НЕ ВРЕДИ

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио je да је косовски председник Хашим Тачи изјавом да би "узајамно признање" требало да буде једина тачка дијалога Београда и Приштине, још једном показао да је суштински против дијалога.

Петковић је додао да је тиме Тачи потврдио и да ништа не вреди "његов потпис пред лицем ЕУ, којим се обавезао на формирање Заједнице српских општина" на Косову и Метохији.

Петковић је истакао да дијалог не може, насупрот ономе што Тачи замишља, имати унапред дефинисан исход, и да су тога свесни и у Вашингтону и у Бриселу.

"Својим маневрима и ескиважама са себе не могу скинути седам и по година нереализовану обавезу формирања Заједнице српских општина, и то је тема коју неће успети да скрајну и уклоне са стола никаквом политичком и дипломатском гимнастиком", оценио је Петковић.

"Заједница српских општина и непоштовање Бриселског споразума од стране Приштине биће наша прва тема приликом сваког одласка у Брисел, и нека нико не гаји нереална очекивања о напретку дијалога док год та обавеза не буде испуњена", истакао је директор Канцеларије за КиМ.

 

 

 

Извор: Танјуг